Search
Internasjonal Padel

Spillerorganisasjonen nekter å lytte til WPTs nye forslag

Spillerorganisasjonen (PPA) har i skriftlig form orientert World Padel Tour at de ikke vil lytte til nye forslag før de finner en løsning på den allerede eksisterende konflikten mellom partene.

Forholdet mellom de organiserte spillerne i Professional Padel Association og arrangørene av World Padel Tour har vært på frysepunktet helt siden FIP, med god økonomisk støtte fra Qatar Sports Investment Group, brått lanserte Premier Padel i vinter.

WPT trodde de hadde en ekslusiv avtale med spillerne frem til 2023, mens de på sin side har holdt på sin rett til å spille også andre steder. Sirkuset har inneholdt alt fra munnhuggeri og fjernede rankingpoeng til voldsomme søksmål.

For noen dager siden informerte styret i World Padel Tour at de ville presentere et forslag til endringer i touren under WPT Menorca Open den 18.oktober, med oppfordring til spillerne om å overvære seansen.

Nå har spillerorganisasjonen respondert med en uttalelse til WPT der de varsler at de ikke vil møte opp så lenge rettsakene mot spillerne fortsetter.

— For å kunne respondere på enhver forespørsel er det en forutsetning og et ufravikelig krav fra vår side at Setpoint Events S.A. endrer sin oppførsel, behandling og forhold til spillerne, for å behandle dem som likeverdige. Spesielt krever vi at de trekker tilbake søksmål mot spillere og organisasjonen i seg selv.

Spillerorganisasjonen, som inkluderer over 200 profesjonelle spillere, vil ikke engang høre det nye forslaget uten først å sørge for at den rettslige tvisten kan avsluttes.

I tillegg advarer spillerorganisasjonen World Padel Tour om at fremtidig kommunikasjon bør adresseres til forbundet og ikke til individuelle spillere.

All fremtidig tilnærming dere ønsker å gjøre, bør adresseres sentralt til styret i Spillerorganisasjonen. Ikke ved å forsøke å omgå dette, slik dere har gjort ved gjentatte anledninger, heter det i uttalelsen fra PPA.

Artikkelen handler om: