Search
Internasjonal Padel

— Et kommersielt amatørteater!

Et nytt kapittel er skrevet i striden mellom World Padel Tour og Det Internasjonale Padelforbundet (FIP). WPT har nå bestemt at de vil fryse alle rankingpoeng skaffet i FIP-turneringer og at det fra nå av kun er offisielle WPT-turneringer som skal spille inn. Spillerforeningen er opprørt over WPTs siste fremstøt.

I det som virker å være en aldri så liten hevnaksjon etter dannelsen av en ny verdenstour fra FIP og Qatar Sports Investments, har World Padel Tour annonsert for sine spillere at det fra og med nå kun er rankingpoeng skaffet i WPTs offisielle kalender som skal telle på deres rankinglister.

På denne måten vil poeng opptjent i 2021 forbli fryst, uten at spillerne har noen mulighet for å forsvare disse i løpet av 2022.

— Den offisielle WPT-rankingen vil dannes utelukkende på bakgrunn av konkurranser og turneringer som er inkluderte i den offisielle WPT-kalenderen. Denne endringen trer i kraft umiddelbart, heter det i kunngjøringen fra World Padel Tour.

Påvirker først og fremst lavt rangerte spillere

WPTs siste krigshandling går hardest ut over de lavere rangerte spillerne, ettersom poeng de har opparbeidet seg i mindre FIP-turneringer vil forsvinne. Det betyr ytterligere ras på rankinglistene om de ikke har prestert i offisielle WPT-turneringer.

WPT-administrasjonen forteller imidlertid i sin kunngjøring at de umiddelbart vil sette i gang arbeidet med å finne en løsning på problemet. Et alternativ er å etablere en ny turneringskategori i tillegg til Master, Open og Challenger for å hjelpe de mest berørte spillerne.

Det tok ikke lang tid før spillerforeningen (PPA) med Alejandro Galan i front var klare med en respons. De var tydelig skuffet over WPTs valg.

— Spillerne ble informert om en formell beslutning som allerede var tatt. Nok en gang blir vi spillere ikke spurt om råd eller har noen som helst form for påvirkningskraft. Vi savner informasjon om hvordan dette vil påvirke spillernes rating. WPT bør være klar over hvordan dette påvirker - ikke spillerne på toppen, men de som sliter lenger nede på listene, sier uttalsen fra PPA.

Spillerforeningen sparer ikke på kruttet og kaller World Padel Tour for et kommersielt amatørteater som konsekvent bryter med spillernes egeninteresser.

Artikkelen handler om: