Search
Dette Er Padel

Dette er padel - Utstyr

Du har lest deg litt opp på historikken om padel, og du har fått med deg de grunnleggende reglene. Her er litt informasjon om utstyret.

Det kreves ikke mye personlig utstyr for å komme i gang med padel. Med en racket, baller og et par gode sko har du kommet langt på vei. Sannsynligvis kan du få lånt begge de to førstnevnte hos din lokale padelarena om du ønsker å prøve padel før du går til innkjøp.

Racket

Adidas V70 Padel Racket

Adidas V70 Padel Racket

Padelracketen er i motsetning til en tennisracket ikke oppbygd av strenger. Den består av et sammensatt skum-materiale med perforering. Dette gjør at kraften som blir overført til ballen blir mindre - og hastigheten blir lavere enn det vi ser i eksempelvis tennis og squash.

Racketen er satt sammen av et håndtak og en slagflate. Håndtaket har en maksimumslengde på 20 cm og hele racketen kan totalt sett ikke være lenger enn 45,5 cm. I enden på håndtaket er det en sikkerhetssnor som er obligatorisk å benytte.

Padelracketen kan variere endel i både farge og form, men de deles inn i tre ulike typer:

  • Rund form - ideelle for nybegynnere, god kontroll, lite kraft
  • Tåreform - egnet for øvede spillere, middels kontroll, middels kraft
  • Diamantform - foretrukket blant eksperter, stor kraft, krever presisjon

Ball

Ballen som benyttes i padel er praktisk talt nøyaktig den samme som de som benyttes i tennis. De er laget av et hult, todelt gummiskall og er kledd i filt. Den eneste forskjellen er lufttrykket i kjernen. Mens en tennisball skal ha et trykk på 14 psi, har ballen som benyttes i padel et trykk på 11 psi.

Den vil altså kjennes litt mykere - og vil også være marginalt mindre grunnet det lavere trykket.

Sko

Padel er en sport som kjennetegnes av hurtige retningsforandringer, spurter og hopp. Som nybegynner klarer du deg fint med tradisjonelle treningssko, men sko riktig tilpasset aktiviteten vil både øke prestasjonen og begrense skaderisikoen.

Tennissko har vært et foretrukket valg for padelspillere i lang tid. Disse har en lav og bred såle som kommer til nytte ved de mange retningsforandringene. Den lave sålen bidrar også til å redusere risikoen for overtråkk.

For det optimale grepet er det hensiktsmessig å se på underlaget det skal spilles på. En såle med et såkalt herringbone pattern (sildebeinsmønster) vil gi maksimalt grep på en bane med mye sand på. Hvis du spiller på en bane uten synlig sand kan dette slite mye på knær og ankler - og en omni-såle er heller å foretrekke.Artikkelen handler om: