Search
Corqueras første padelbane
Dette Er Padel

Dette er padel - Slik begynte det

Padel er en fersk idrett i Norge, men visste du at internasjonalt har den allerede eksistert i over femti år?

Padelsporten har sin spede begynnelse fra Mexico på 1960-tallet. Den velstående forretningsmannen Enrique Corcuera ønsket å anlegge en tennisbane på en eiendom i Acapulco. Han innså imidlertid at det egnede området var for lite, men lot seg ikke stoppe av den grunn. Litt kløkt og oppfinnsomhet var alt som skulle til.

Corcuera bestemte seg deretter for å bygge en mur rundt området. På den måte kunne den flotte eiendommens grønne vekster få vokse i fred, men i tillegg slapp han å stadig vekk måtte springe inn på nabotomta for å hente baller. Med vegger på alle sider rundt den 20 meter lange og 10 meter brede banen kunne Enrique og hans venner forlyste seg i racketsportens gleder.

Det ble snart tegnet opp en egen servelinje og de forsøkte seg med ulike balltyper. Det tok ikke lang tid før Corcuera og kompanjongene lot seg fenge av mulighetene som oppstod ved at ballen kunne treffene veggene og komme tilbake i spill. De benyttet seg av den samme type racket som i paddle tennis (kjent som pop tennis i dag) - og det var Corqueras kone som forfattet de første skrevne padel-reglene.

Spansk Prins fikk fart på sakene

De nærmeste årene var det fortsatt kun Enrique Corquera og hans nærmeste venner som kjente til padelsportens gleder. Det skulle imidlertid endre seg i 1974. Da kom hans gode venn, spanskfødte prins Alfonso av Hohenlohe-Langeburg på besøk. Han falt pladask for den nye racketsporten og bestemte seg for å ta inn padel ved sin private tennisklubb i Marbella.

Prins Alfonso sørget for at det ble bygget to baner av beste kvalitet og gjorde noen små regelendringer. Disse ble umiddelbart slått opp på veggene i klubben - og reglene som ble skrevet ned denne dagen gjelder fortsatt den dag i dag.

Padel bredte seg som en farsott blant overklassen på den spanske solkysten og det tok ikke lang tid før spanjoler fra hele landet gledet seg over den nye fritidsaktiviteten.

Påfølgende år var den rike argentineren Julio Menditenguia en pågangsdriver for å spre idretten også i Sør-Amerika. Hans nære vennskap med prins Alfonso medførte at padel oppnådde en enormt interesse på kort tid. Bare i løpet av noen år var det over tre millioner registrerte spillere i Argentina.

I 1991 ble det internasjonale padelforbundet stiftet - og allerede i 1992 ble det første verdensmesterskapet arrangert i Madrid, der Argentina stakk av med de gjeveste medaljene.

Resten er historie...

Artikkelen handler om: