Search
Foto: Mattheus Le
Norsk Padel

Karlsrud og Lehfeldt benyttet sjansen

Årets første NPT Elite ble avholdt i Drammen og det var to strålende fornøyde jenter som kunne juble etter å ha sikret seg tittelen og premiepengene på hele 10.000 kroner.

Sju kvinnelige par deltok i eliteklassen under årets første NPT Elite. Dette er Tennisforbundets satsning for å få våre aller beste spillere til å prioritere norske turneringer. På herresiden var dette en stor suksess, og også for damene var flesteparten av de topprangerte på plass.

De regjerende norgesmesterne Jannicke Kristiansen og Mia Frogner var imidlertid ikke å finne i startfeltet, noe som åpnet opp for konkurrentene og satte det største rampelyset på Hannah Lehfeldt og Emma Karlsrud.

Norsk-svensk duell

I likhet med hendelsene i herreklassen skulle det vise seg at kampen om tittelen i tidenes første NPT Elite skulle bli et norsk-svensk oppgjør. På den ene siden av tablået fikk førsteseedede Hannah Lehfeldt og 15 år gamle Emma Karlsrud åpen vei til semifinalen, der de beseiret meritterte Sandra Bolstad og Nina Pudar i en tøff tre-setter.

På motsatt side viste norgesvenn Isabella Billengren og hennes svenske makker Rebecca Nielsen ingen nåde i sine to første runder. Andreseedede Patricia Levitskiy og Camila De Santana ble feid av banen med 6-1, 6-1, før mange ganger norgesmester Wanda Håbrekke og 20 år gamle Emilie Gullachsen led samme skjebne i semifinalen.

I den store finalen var det Billengren og Nielsen som tok første stikk. I et jevnt sett brøt de motstanderens serve i tredje game, noe som ga duoen et forsprang de klarte å holde gjennom resten av settet.

I andre sett ble det fjerde gamet avgjørende, da Karlsrud og Lehfeldt klarte å gjøre det samme tilbake mot svenskene. Dermed skulle alt avgjøres i et tredje sett i Drammen.

Dramatisk tredje sett

De norske jentene tok initiativet fra start i det siste settet. Allerede i første gamet klarte de å vinne til tross for det var Billengrens serve, og fikk dermed en klar kommando. Karlsrud og Lehfeldt spilte seg frem til flere matchballer på stillingen 5-3, men klarte ikke å få inn den avgjørende ballen. 

Billengren og Nielsen spilte seg deretter opp til både 4-5 og 5-5 før Hannah Lehfeldt endelig kunne hamre inn vinneren etter over halvannen times intenst spill hos Drammen Padel.

Sluttresultatet i finalen ble 4-6, 6-3, 7-5.

Artikkelen handler om: