Search
NTF Padel, Instagram
Norsk Padel

Ask og Schaefer til topps i første NPT Elite

Et nytt stykke norsk padelhistorie ble skrevet da tidenes første NPT Elite ble avholdt i Drammen. Aller best blant herrene var de ferske norgesmesterne Fredrik Ask og Frederick Schaefer.

NPT Elite er et nytt forsøk fra Tennisforbundets side på å blåse liv i Norwegian Padel Tour. Turneringene lokker med en premiepott på 80.000 skinnende blanke norske kroner og er en satsning for å få de aller beste i landet til å prioritere norske konkurranser.

Sterkt felt

Det var helt åpenbart at de store pengesummene hadde gjort sitt til å samle en større andel av den norske eliten til turneringen hos Drammen Padel. I startfeltet fant vi nemlig de ferske norgesmesterne Fredrik Ask og Frederick Schaefer, sølvvinner Michael Geraghty og flere andre utøvere fra topp ti i landet.

I favorittsjiktet merket vi oss likevel det svenske paret Oskar Govik / Per Hjalmarson, som begge tilhører det øvre sjiktet av padelspillere hos vårt naboland i øst. 

Turneringen ble spilt med direkte utslag, så her var det ingen rom for å feile innledningsvis.

Favorittfinale

Det ble lite overraskelser på vei frem til finalen denne gang. Ask og Schaefer vant med komfortable 6-1, 6-1 i både 1.runde og kvartfinalen, mot henholdsvis Julius Andreassen/Tomas Wallberg og Kristoffer Brække/Ronny Jensen. Semifinalen ble heller aldri spesielt spennende. Joakim Karlsson og Johan Malmkvist ble komfortabelt satt på plass av Norges beste padelpar med sifrene 6-3, 6-1.

På motsatt side av tablået var historien mye av det samme for de svenske forhåndsfavorittene. Govik og Hjalmarsson vant 6-0, 6-0 mot Christian Arntsen/Håkon Melbø i første runde, før Karl Solli Berge og Ken Rune Gibson ble satt på plass med to ganger 6-2.

I semifinalen ventet NM-sølvmedaljør Michael Geraghty, som denne gangen spilte sammen med Rickard Holmstrom. De vant sin kvartfinale i en jevn prestisjeduell med Faustino Arino og Jacob Knagenhjelm.

Geraghty og hans kompanjong solgte seg dyrt, men måtte til slutt gi tapt for den svenske overmakten med sifrene 6-7, 4-6. Det betød at alt var duket for en favorittfinale i herreklassen. Fredrik Ask / Frederick Schaefer mot Oskar Govik / Per Hjalmarsson.

Svenskene kom best ut av første sett og tok det med 6-4. På stillingen 5-5 i andre sett tok imidlertid våre norske venner et nøkkelgame da de brøt motstandernes serve blankt og skaffet seg et overtak på et psykologisk viktig tidspunkt. Da settet ble avgjort etter en spennende deuce var alt klart for et intenst og avgjørende tredjesett.

Der fortsatte nordmennene trenden og brøt svenskenes serve direkte i første game. Det forspranget gav Ask og Schaefer aldri fra seg, noe som resulterte i turneringsseier og 15.000 kroner i potten for videre satsning.

Artikkelen handler om: