Search
Internasjonal Padel

Slik blir Premier Padel i 2023

2023-kalenderen for Premier Padel er endelig annonsert. Åtte turneringer er bekreftet for årets verdenstour. Turneringene arrangeres på samme lokasjoner som i debutåret, men med noe endrede datoer.

I en pressemelding bekrefter Premier Padel at deres 2023 World Tour vil besøke fem ulike kontinenter i løpet av åtte planlagte turneringer.

Begivenhetene deles inn fire Majors og fire P1-turneringer, og i løpet av året skal verdenseliten altså returnere til historiske steder som Roland Garros og Foro Italico.

Som i fjor begynner sesongen i Doha med Ooredoo Qatar Major Premier Padel på Khalifa Tennis & Squash Complex i perioden 26.februar-6.mars. Deretter er det planlagt en lang pause før neste Premier Padel-event som blir Italy Major i juli. Denne turneringen spilles i Roma.

Videre går turen til årets første P1-turnering som spilles i Spania, før resten av turneringene følger jevnt utover høsten.

Fremdeles store premiepenger

Som i debutsesongen er det gode penger å hente for de aller beste spillerne. Den totale premiepotten av en majorturnering ligger på €525.000 (5,8 millioner kroner), mens det spilles om €300.000 (3,3 millioner kroner) i hver av de fire P1-turneringene.

Det gis også vekk 2000 rankingpoeng til vinnerne av en major, mens en P1-seier gir 1000 poeng.

Premier Padel har vist seg å være en verdenstour med førsteklasses fasiliteter og høyst profesjonelle arrangører. Både PPA og dets medlemmer ser frem til at den nye sesongen starter i Qatar Major mot slutten av måneden, heter det i en uttalelse fra styret av PPA (The Professional Padel Association).

Her i Norge er det Viaplay som sitter på kringkastingsrettighetene til turneringene i Premier Padel.

Turneringsoversikt:

  • Qatar Major - 26.februar-5.mars
  • Italy Major - 10.juli-16.juli
  • Madrid P1 - 17.juli-23.juli
  • Mendoza (Argentina) P1 - 31.juli-6.august
  • Paris Major - 4.september-10.september
  • NewGiza (Egypt) P1 - 30.oktober-5.november
  • Mexico Major - 27.november-3.desember
  • Milano P1 - 4.desember-10.desember
Artikkelen handler om: