Search
Foto: Daniel Baronowsky
Norsk Padel

We Love Padel slår nye rekorder

We Love Padel har hatt en rekke suksessfulle massemønstringer i løpet av året. Under We Love Adidas Padel på Nordic Padel får vi for første gang se store deler av Norges beste spillere også under WLP-fanen.

Tidligere har turneringene arrangert av trekløvere Lasse Sundell, Simone Gomez Krook og Petter Ødegaard vært forbeholdt alle unntatt eliten. En regelendring bidrar imidlertid nå til at vi også får se de aller beste i We Love Padel.

Hos herrene kan alle stille til start, men en “Topp 10-spiller” kan ikke spille sammen med en annen spiller innenfor topp ti. Hos kvinnene gjelder den samme regelen innenfor topp seks. Resultatet er et startfelt vi knapt har sett maken til i norsk padel - både i kvalitet og kvantitet.

Geraghty på plass

Michael Geraghty, som imponerte stort under NM-finalen og ligger på 3.plass på vår power ranking stiller til start i herrenes A-felt sammen med 19.plasserte Ronny Jensen. Dette er uten tvil paret å slå hos herrene. Blant de sterkeste utfordrerne finner vi trolig Sander Gravfort (15) og Johan Malmkvist (31), men også Christian Bergh (14) og lillebror Joachim Schaefer har nok lyst til å vise seg frem - i likhet med de resterende 13 parene.

I herrer B1 er det hele 32 par på plass, der de to sterkeste parene på papiret kan vise seg å være Cristian Soto / Toma Rimac og Goran Asanovic / Alen Putes, men som vi vet kan alt skje på dette rekordjevne nivået. Det blir også spennende å se hvordan kvinnespillerne gjør det i denne klassen. Hannah Lehfelt spiller sammen med Rikard Nordström, mens Isabella Billengren og norgesmester Mia Frogner også har funnet sammen.

Det stiller også 16 par i herrer B2 og 20 par i herrer C, så det er virkelig stort trykk på herreklassene denne gang.

Tidenes sterkeste kvinnefelt?

Vi våger å påstå at dette må være noe av det sterkeste som har vært på kvinnesiden i en norsk turnering noen sinne. Nesten samtlige av de 20 øverste på vår power ranking stiller til start i en eller flere klasser.

I damer A har vi knapt vært vitne til en mer åpen turnering. Emma Karlsrud spiller sammen med Hannah Lehfeldt - og vår et ørlite favorittstempel. De får imidlertid knallhard konkurranse fra blant annet Wanda Håbrekke/Sandra Bolstad og formsterke Emilie Gullachsen/Maia Eidsmo Sandholt, som virkelig har hatt en god høst. I tillegg skal man aldri avskrive Camila De Santana og hennes partner Nina Pudar.

I tillegg er det selvfølgelig en glede å se Cecilia Högrell tilbake i feltet etter å ha måttet ta en pause grunnet gjentatte skulderplager. Det blir trolig litt tøft å kjempe om seieren sammen med Frida Vedlund, men de vil uten tvil slå godt fra seg likevel.

Det stiller i tillegg 16 par i kvinnenes C-klasse.

Tre miksklasser

We Love Adidas Padel nøyer seg ikke med én miksklasse. Nei, her må det til tre nivådelte klasser med totalt 40 par. 

Mix A inkluderer den ferske NM-vinneren Jannicke Kristiansen, som nå spiller med Robert Andersson. De får imidlertid hard konkurranse fra Tobias Lystad og Mia Frogner. Paret er alltid å regne med i miksklassen, og er trolig litt misfornøyd med NM-resultatet, da de måtte nøye seg med triumfen i B-sluttspillet.

Vi har lært at vi aldri skal avskrive Wanda Håbrekke - og sammen med Andrew Redfern kommer de definitivt ikke til å la seg herse med. Det samme gjelder ungjenta Emma Karlsrud og Henrik Kleven. 

I tillegg til fire herreklasser, to dameklasser og tre miksklasser, tilbyr We Love Adidas Padel også egne barneklasser som spilles på søndag. Der er det fortsatt muligheter for å kaste seg med.

We Love Adidas Padel begynner med gruppespill i miksklassene allerede torsdag ettermiddag.

Artikkelen handler om: