Search
Foto: Daniel Baronowsky
NM Padel

Måtte grave dypt for gullet

Det måtte en fantastisk finale til for å skille det ypperste av hva norsk padel har å vise til i Moss søndag kveld. Etter en riktig “rysare” kunne imidlertid Fredrik Ask og Frederick Schaefer slippe jubelen løs.

De har gått enkelt fra triumf til triumf og sett tilnærmet uslåelige ut hittil i Norgesmesterskapet, men da den store finalen skulle spilles sent søndag ettermiddag, kunne ikke lenger Fredrik Ask og Frederick Schaefer spasere inn til triumf.

Michael Geraghty var åpenbart revansjesugen etter fjorårets finaletap og vartet opp med padel av internasjonalt snitt på PP+ Moss. Sammen med rutinerte Hector Palacios spilte de offensiv og kompromissløs padel som virkelig satte forhåndsfavorittene på prøve.

Jevnspilt affære

Kampen åpnet jevnt, men Ask og Schaefer vant de avgjørende ballvekslingene og brøt motstanderens serve tidlig. De klarte samtidig å holde sin egen og etter et maratongame klarte de å ta det første settet 6-2.

Andre sett begynte med at Geraghty og Palacios skjøt ut av startblokkene. De brøt favorittenes serve allerede i første game og fulgte opp med å ta de tre neste i samme slengen. Dermed endte de opp med å vinne andre sett med nøyaktig de samme sifrene som de tapte det første.

Dermed måtte parene ut i et tredje og avgjørende sett. Begge par holdt egen serve et godt stykke ut i settet, men kampens vendepunkt kom på stillingen 3-3. Etter fantastisk spill stod Michael Geraghty og Hector Palacios med tre breakballer på Schaefers serve, men de klarte ikke å utnytte muligheten. I påfølgende game klarte Ask/Schaefer å gjøre nettopp det motstanderne ikke fikk til. Fredrik Ask gikk ned på kne i lettelse da paret gikk opp til 5-3, kort tid etter at de hadde vært i kjempetrøbbel.

Kampens siste game ble nok et maraton, men da Hector Palacios slo den avgjørende ballen hårfint ut, kunne Frederick Schaefer hamre knyttneven triumferende i glassveggen - og sammen med Fredrik Ask juble for Norgesmestertittelen for andre år på rad.

Vi fikk aldri helt den rytmen vi ønsket i finalen. Turneringen hadde vært ganske komfortabel helt frem til den kampen, så vi slet litt med å finne tempoet. Det ble en ordentlig lang og hard slitematch som kjentes godt på kroppen. Heldigvis fikk jeg god fysio-hjelp fra Isabella Billengren, forteller en strålende fornøyd Frederick Schaefer til Padel Alto Norge.

NM-grossister

De vant sammen i fjor, men dette er faktisk Fredrik Asks femte strake NM-tittel. Gårsdagens motstander, Michael Geraghty kunne også notere seg for sin femte NM-finale. Han står med tre gull og to sølv. Det er med andre ord to virkelige NM-grossister som møttes til en herlig duell i Moss søndag ettermiddag.

Michael og Hector ga oss hard kamp hele veien. De spilte veldig bra, så gratulerer til dem med en flott turnering. Jeg må også takke PP+/Moss Padel for en vel gjennomført turnering - og en ekstra klapp på skulderen til Henrik Jarl. Det er også gøy at så mange tok turen for å se på, sier Schaefer etter sin andre NM-tittel.

Michael Geraghty var både høyt og lavt i finalen. Foto: Daniel Baronowsky

 

Artikkelen handler om: