Search
Foto: Daniel Baronowsky
NM Padel

Tronskiftet

De kom med skremmeskudd allerede i vår, men søndag ble det klart - en gang for alle. Mia Frogner og Jannicke Kristiansen er de nye regentene av norsk kvinnepadel.

Vi så tendensene allerede da de spilte sin første turnering sammen under We Love Varlion i april. De tidligere tennisspillerne Mia Frogner og Jannicke Kristiansen var på vei mot noe stort. 

Søndag ettermiddag nådde de karrierens foreløpige høydepunkt med NM-gullet under kvinnenes turnering i Moss, etter å ha beseiret fjorårsvinner Patricia Levitskiy og hennes partner for året, Hannah Lehfeldt med sifrene 7-5, 6-2 i finalen.

Dobbelt NM-vinner

For Jannicke Kristiansen ble langhelgen i Moss virkelig en stor opplevelse. Ikke nok med at hun vant gull i kvinneklassen, men bare timer tidligere ble hun også historisk som tidenes første vinner av NM Mix, sammen med Faustino Arino.

Som seg hør og bør stilte Padel Alto Norge den dobbelte gullvinneren den største floskelen av alle: Hva føler du nå?

Jeg er litt usikker på om det har gått opp for meg enda, men jeg er først og fremst veldig glad og lettet. Jeg syns jo selvfølgelig det er veldig stas, forteller Kristiansen når det har gått noen timer siden damefinalen.

Ettersom turneringen steg frem økte Kristiansen og Frogners favorittstempel i tråd med at sterke motstandere ble feid av banen. Stormester Wanda Håbrekke og hennes turneringspartner Karoline Steiro forsvant ut allerede i første rekke for ungjentene Emma Karlsrud og Mille Huse, som deretter ble minst ett par for små for nettopp Kristiansen og Frogner i kvartfinalen.

— Visste at vi hadde gode sjanser

Jannicke selv legger ikke skjul på at hun var klar over at sjansene for triumf var til stede.

I både mix- og dameklassen visste jeg vel egentlig at vi hadde gode sjansr til å komme langt om vi fulgte planen vår, men det er mange gode lag med, så jeg var forberedt på tøffe matcher. 

I semifinalen ventet Camila De Santana og Nina Pudar, som begge imponerte på PP+ Moss denne helga. Mot Frogner og Kristiansen kom de imidlertid til kort.

Finalekampen var lenge meget jevnspilt. Levitskiy og Lehfeldt hadde sågar flere muligheter til å avgjøre et maraton-game på stillingen 5-5 i første sett, men lyktes ikke å vinne de avgjørende ballvekslingene. Til slutt kunne Jannicke selv smashe den avgjørende settballen ut av banen.

I andre sett kom forhåndsfavorittene flyvende ut av startblokkene og tok ledelsen 4-0. De så seg aldri tilbake og kunne kaste seg jublende rundt halsen på hverandre da triumfen var et faktum.

Både Mia og Nino har vært fantastiske partnere i denne turneringen. Det er to personer som jeg har god kjemi med både på og utenfor banen. Det gjør det ekstra morsomt å spille padel. Nå vil jeg fortsette å utvikle meg så mye jeg kan. Det er mye å ta tak i, avslutter en strålende fornøyd Jannicke Kristiansen.

  • GULL: Jannicke Kristiansen/Mia Frogner
  • SØLV: Patricia Levitskiy/Hannah Lehfeldt
  • BRONSE: Camila De Santana/Nina Pudar
  • BRONSE: Emilie Gullachsen/Maia Eidsmo Sandholt
Artikkelen handler om: