Search
Foto: We Love Padel
Norsk Padel

Kampen om tronen

Med unntak av noen få av de aller ypperste var Norges beste padelkvinner samlet under We Love Varlion arrangert av We Love Padel på PDL Center Ski denne helgen. Aller best var Jannicke Kristiansen og Mia Frogner. Nå vil de utfordre eliten!

Av de 174 unike padelspillerne på plass i PDL Center Ski stilte 40 stykker opp i dameklassen. Denne gang var Damer A og Damer B slått sammen til én klasse. Fem grupper med fire par i hver, mye moro - og ikke minst en blomstrende sportslig utvikling.

forhånd spådde vi at unge Mille Huse og Emma Karlsrud skulle nå helt til topps. Ungjentene spilte god padel nok en gang, men det ble enda et småsurt finaletap for stortalentene. De slo imidlertid ut outsiderne Camila de Santana og Emilie Krogstad i semifinalen.

Helt til topps denne gang gikk nemlig Jannicke Kristiansen og Mia Frogner. Jentene har bakgrunn fra tennis og viste at de har klart overgangen fra padel med bravour.

Vi kjente litt til hverandre fra tennismiljøet, men dette er første gang vi spiller på lag, uavhengig av om det er tennis eller padel. Jeg føler det fungerte veldig bra. Vi har litt forskjellige kvaliteter i spillet vårt. Mia har en veldig sterk smash og spiller i et høyt tempo, men vi er begge veldig komfortable rett foran nettet. Det var vår styrke, forteller Jannicke Kristiansen til oss i Padel Alto Norge.

Spennende finale

For Kristiansen og Frogner var gruppespillet en ren parademarsj. Kun to tapte game på tre kamper sier alt om hvor suveren duoen var i turneringens innledende fase. 

I kvartfinalen ble det et gjensyn med grupperivalene Simone Gomez Krook og Isabelle Sunden, før de møtte Monica og Gabriella Gundersrud i semifinalen. Begge oppgjør ble meget komfortable.

I finalen var det som nevnt Mille Huse og Emma Karlsrud som stod på andre siden av nettet. Ungjentene har etter hvert fått rikelig med turneringserfaring og bød opp til en skikkelig racketdans. 

I en thriller av en finale var det likevel Kristiansen og Frogner som trakk det lengste strået i tredje og avgjørende sett. Med settsifrene 6-4, 1-6, 7-5 har dermed Jannicke Kristiansen og Mia Frogner trukket en tidlig kølapp i kampen om å utfordre Wanda Håbrekke øverst på den norske padeltronen.

Finalen var turneringens soleklare høydepunkt. Det var mange morsomme ballvekslinger og jevne game. Jeg må si jeg blir veldig imponert over både Karlsrud og Huse. De blir bedre og bedre for hver turnering som går, forteller Kristiansen etter at seieren er sikret.

Det blir ikke mye tid for hvile for den ferske triumfanten. Allerede om to uker har hun skumle planer om å gjenta suksessen.

Min neste turnering blir rankingturneringen i Ski. Norwegian Padel Tour - Rocket Padel. Der skal jeg spille sammen med Isabella Billengren, avslutter hun strålende fornøyd.

Emma Karlsrud og Mille Huse imponerte nok en gang. Foto: We Love Padel

Storspill i mix-klassen

Den ypperste kvinne-eliten glimret med sitt fravær i den rene dameklassen. De stilte til gjengjeld for fullt i mix. Wanda Håbrekke stod til start sammen med Andreas Midell, mens Silvia Ricote fant tonen med Rikard Nordström.

Som om ikke det var nok stilte også vinneren fra forrige helgs rankingturnering, Sergi Guimet Bigas opp sammen med Frida Vedlund. Totalt kjempet 24 lag om seieren i turneringens kanskje mest spennende klasse.

For Ricote stoppet turneringen allerede i kvartfinalen da de møtte Bigas og Vedlund. De fikk det på sin side det overraskende tungt i semifinalen mot Tobias Lystad og Mia Frogner.

Til slutt var det ikke overraskende likevel Wanda Håbrekke og Andreas Midell som kunne heve armene over hodet og juble for seieren etter en spennende finale mot kvinnevinner Mia Frogner og Tobias Lystad. Det måtte tre sett til, men som vanlig var det ingen som kunne slå umulige Wanda.

Artikkelen handler om: