Search
Foto: Daniel Baronowsky
NM Padel

Historiske mix-mestere

Tidenes første norske mestere i mix-padel er kåret. Faustino Ariño og Jannicke Kristiansen benyttet like godt helgen i Moss til å skrive seg inn i historiebøkene som de første til å løfte trofeet.

Mange sterke navn hadde meldt seg på i nyvinningen på PP+ (Moss Padel) denne helga. På forhånd fremstod turneringen som den mest åpne av de tre mesterskapene som skulle kåres.

På startstreken stod nemlig alle de presumptivt sterkeste kvinnelige spillerne vi har, samt stort sett hele norgeseliten på herresiden, med unntak av “de fire store”; Ask, Schaefer, Geraghty og Palacios.

God kontroll mot finalen

For Nino og Jannicke ble de innledende runde nærmest en formalitet. Som førsteseedet slapp de unna første runde, mens Rebeka Kalnozola/Tomas Wallberg og Sander Gravfort/Emilie Gullachsen begge ble slått 6-2, 6-1 i de påfølgende kampene.

I semifinalen vanket det imidlertid langt hardere motstand. Fjorårets NM-finalist Jacob Knagenhjelm hadde med seg landslagsspiller Sandra Bolstad, men det var likevel ikke nok til å overliste den dynamiske duoen, som tok kampen med sifrene 6-2, 6-4.

Dermed ventet finale mot hjemmespilleren Henrik Jarl og Hannah Lehfeldt. Jarl kom i likhet med både Niño og Knagenhjelm helt frem til semifinalen i herreturneringen, mens Lehfeldt skulle spille damefinale mot nettopp Kristiansen senere på dagen.

I sin semifinale sendte Jarl og Lehfeldt hjem Richard Holmström og Frida Vedlund i en jevn og spennende tre-setter.

— Dette blir stående i historiebøkene

Finalen åpnet på best tenkelig vis for Ariño og Kristiansen da de fikk et raskt break i første game. Det overtaket klarte de å holde hele settet gjennom, slik at de kunne senke skuldrene med 6-4 i første sett.

Andre sett begynte på nøyaktig samme vis, men denne gangen fant aldri Lehfeldt og Jarl de samme svarene utover i settet. Poengene begynte å renne på og til tross for et par brente matchballer var det aldri fare på ferde for Arino og Kristiansen. På matchball nummer fire kunne Niño dermed smashe inn den avgjørende vinneren - og paret kunne juble som de første norske mesterne i mix.

Dette blir stående i historiebøkene, så det er klart det er kult å være første norgesmester i mix. Det ble mange kamper i løpet av helgen. Ikke alle var like tøffe, men det blir uansett slitsomt i lengden, forteller en lykkelig Faustino Ariño til Padel Alto Norge da den største euforien har lagt seg.

Han lovpriser også sin partner Kristiansen, som ikke bare tok med seg mix-gullet, men også vant kvinneklassen sammen med Mia Frogner.

Det er veldig lett å spille med Jannicke. Hun er så god og flink til å endre spillet sitt avhengig av hvem hun møter. Det er ikke lett, men det hjelper utrolig mye med slik taktisk klokskap, avslutter Ariño, som avslører at han allerede nå er topp motivert for neste sesong.


Resultater:

  • Gull: Faustino Ariño / Jannicke Kristiansen
  • Sølv: Henrik Jarl / Hannah Lehfeldt
  • Bronse: Jacob Knagenhjelm / Sandra Bolstad
  • Bronse: Richard Holmström / Frida Vedlund
Artikkelen handler om: