Search
Foto: Arnfinn Grindvold
NM Padel

Unge og litt mindre unge norgesmestere kåret i Drammen

Det var åpent for både de fysisk unge og de som fortsatt er unge til sinns da det ble delt ut NM-titler i åtte forskjellige klasser hos InterPadel Drammen.

Den store NM-måneden ble slått i gang i Drammen på fredag, da høydepunktet (for enkelte) gikk av stabelen. Smaalenene Padelklubb arrangerte et kombinert Junior- og Veteran-NM med godt over 100 deltakere fordelt på åtte ulike klasser denne helga.

I det som beskrives som et knirkefritt arrangement ble det kåret mestere i juniorklassene U16, U19 og U21, veteranklassene M40+, M45+ og M50+ for herrer og sist, men ikke minst kvinneklassene D40+ og D50+.

— Vi må si oss veldig fornøyde med arrangementet. Det er en stor ære å få lov til å arrangere et Norgesmesterskap, så det er viktig for oss å levere et bra produkt. Da er det ekstra godt å høre de gode tilbakemeldingene, forteller Arnfinn Grindvold, som sammen med Therese Karlsen stod som arrangementsansvarlige fra Smaalenene Padelklubb.

“Myggen” endelig Norgesmester

Erik Mykland har en lang merittliste fra fotballbanen, men til tross for 78 landskamper har 51-åringen til gode å få med seg et serie- eller cupgull fra norsk fotball. Da er det godt at han har plukket opp padel-racketen, for i klassen 50+ var det ingen som kunne hamle opp med RIsør-gutten og Grunde Thorsen fra Arendal Tennisklubb. De slo Robert Hansen og Gunstein Strømsborg i finalen.

I M45+ ble det som forventet gull til Hans Jesper Boberg og Hans Thomas Wallberg. Det var heller ikke uventet at det var Henrik Kleven og Kim Andre Myrmel som ble nærmeste utfordrer.

I den yngste veteranklassen holdt også forhåndstipset mål. Hector Palacios og Tom Hauglund var egentlig aldri truet gjennom sine fire kamper i mesterskapet - og selv finalen mot Kristoffer Brække og Ronny Jensen ble en formalitet.

Hector Palacios og Tom Hauglund, vinnere M40+. Foto: Arnfinn Grindvold

Wanda nådde ikke opp

Gjennom årene har vi blitt bortskjemte med at Wanda Håbrekke stort sett alltid vinner padelkampene hun spiller i dameklasser under norske turneringer. Denne helgen skulle vise seg å bli et unntak. Sammen med Kirsti Verdal var målsettingen å forsvare tittelen i D50+ fra forrige sesong. Fjorårets vinnere i D45+ ville det imidlertid annerledes.

Fire damepar møttes i et seriespill, der søndagskampen mellom Håbrekke/Verdal og deres største konkurrenter Hege Helle og Anita Westgaard ble utslagsgivende. Gjennom to jevne sett gjorde Helle og Westgaard våre forhåndstips til skamme og tok både kampen - og pokalen med settsifrene 6-4, 7-6.

I den yngste dameklassen ble det også spilt et seriespill der alt kom ned til duellen mellom forhåndsfavorittene. Fjorårsvinnerne Maria Carmen Perez-Gonzalez og Frida Vedlund viste seg til slutt å være sterkest i år igjen. Dermed måtte Nina Kristin Haugen og Johanne Jerven Hestad ta til takke med sølv.

Anita Westgaard og Hege Helle, vinnere D50+. Foto: Arnfinn Grindvold

Lovende fremtid

Ikke nok med at veteranene stadig viste hverandre hvem som var både eldst og best, men juniorspillerne viste også meget lovende takter i Drammen.

I den yngste juniorklassen var ingen i nærheten av Philip Hogga og Eirik Solhaug. Etter fire kamper endte de med smått utrolige 48-2 i games og tok dermed førsteplassen foran Tord Kolsvik og Lucas Opperud.

Hogga og Solhaug gjorde seg også bemerket i U19, men klarte ikke å hamle opp med Adrian Gravfort og Trym Wennersten.

Wennersten var imidlertid ikke ferdig med helgens spill - og stilte også opp i U21 med en annen Gravfort, nemlig Sander Gravfort. Sammen tok de gullet, foran nettopp Adrian Gravfort og hans U21-partner Håkon Melbø.

Sander Gravfort og Trym Wennersten, vinnere U21. Foto: Arnfinn Grindvold

Om to uker arrangeres NM for senior i Moss. Det er fremdeles mulig å melde seg på!

Artikkelen handler om: