Search
Norsk Padel

Duket for Junior- og Veteran-NM i Drammen

Senior-NM arrangeres i Moss om to uker, men allerede i morgen skal det konkurreres om edelt metall i Padel-Norge. Tre junior- og fem veteranklasser skal finne sitt mesterpar i Drammen.

Med bare en uke igjen til påmeldingsfristen for NM går ut, er nok fokuset for mange potensielle deltakere fullt rettet mot det som skal skje hos InterPadel Drammen allerede førstkommende helg. Der arrangerer nemlig Smaalenene Padelklubb et kombinert Veteran- og Junior NM.

Godt over 100 spillere i sin beste alder skal spille for både ære, berømmelse og den gjeve NM-tittelen over en rekker forskjellige klasser.

Høyt nivå

Inspirert av Fernando Belasteguins spill den siste tiden, er det liten tvil om at en stor del av Norges aller beste padelspillere også har mulighet til å delta i mesterskapet i Drammen. 

I klassen Menn 40+ finner vi 12 sterke par, der trolig Hector Palacios og makker Tom Hauglund får et lite favorittstempel. De må imidlertid være skjerpet om de skal få has på motstandere som Fredrik Lundgren/Johan Malmkvist eller Kristoffer Brække/Ronny Jensen. Her er det mye kvalitet fordelt på de 12 parene.

I den neste aldersklassen, Menn 45+, stiller det 15 topp motiverte herrepar. Hans Jesper Boberg og Hans Tomas Wallberg er naturlige favoritter, men Henrik Kleven og Kim Andre Myrmel er erfarne turneringsspillere som kan å prestere når det drar seg til. Det samme gjelder selvsagt også Dag og Lars Hjarrand, for å nevne noen. 

Ellers følger den tidligere Brann-spilleren Cato Guntveit opp tradisjonen med tidligere toppfotballspillere som konkurrerer aktivt i padel, i likhet med blant andre Kai Risholt (40+) og Erik Mykland (50+), Håndballspiller Øystein Havang, med nærmere 200 landskamper er forøvrig også påmeldt i 50+ denne gang.

I den eldste aldersklassen kommer vi ikke bort fra Nils Petter Haugen og Carsten Johansen (apropos fotballspillere). Haugen kom helt til kvartfinalen under fjorårets senior-NM - og Johansen har også kvaliteten inne.

To solide dameklasser

Det konkurreres også i to veteranklasser blant damene. Både i 40+ og 50+ finner vi fem par som skal konkurrere i et seriespill. 

I den yngste klassen er det vrient å spå en åpenbar seierskandidat, men Johanne Jerven Hestad og Nina Kristin Haugen vil i alle fall ikke gjøre seg bort i denne konkurransen. Frida Vedlund og Maria Perez-Gonzalez vant imidlertid i 2021 - og vil ikke gi fra seg tittelen frivillig.

Blant veteranene i 50+ finner vi selvsagt Wanda Håbrekke som spiller sammen med Kirsti Verdal. De vant denne tittelen i fjor, men da med kun to motstanderpar. I år får de konkurranse av fjorårsvinnerne i 45+, nemlig Hege Helle og Anita Westgaard.

Samtidig er det satt opp tre juniorklasser for guttene. Fem par stiller i U16, tre i U19 (inkludert Emilie Gullachsen/Aurora Noulund) og fem par i U21.

Om du har ledig tid de nærmeste dagene er det altså en sterk anbefaling å ta turen til InterPadel Drammen for noe av det beste Norge har å by på innen padel.

Artikkelen handler om: