Search
Foto: FIP
Premier Padel

Egyptisk triumf for Stupaczuk og Lima

Franco Stupaczuk og Pablo Lima vant historiens første Premier Padel P1-turnering i Egypt. Det tok dem over tre timer, men de klarte til slutt å nedkjempe verdensenerne Lebron og Galan.

Finalen ble et drama av de sjeldne mellom to par i utmerket form. Ulikt hva vi har blitt vant til å se i finaler den siste tiden var det faktisk Juan Lebron og Alejandro Galan som åpnet sterkest - før motstanderne svarte.

6-2 ble det i verdensenernes favør i første sett, men deretter skulle det to tie-breaks til for å kåre en vinner i Egypt.

Likt fabeldyret med opprinnelse fra kveldens destinasjon, reiste nemlig Stupa og Lima seg fra askene av det første settet og slo tilbake når det gjaldt som mest. Det ga dem tie-break-seier i både sett to og tre - og dermed deres andre Premier Padel-triumf. Den første kom i Stupaczuks hjemland Argentina.

Vi ble overkjørt i det første settet, men når vi fikk kontroll på lobbene og det defensive spillet gikk det bedre. Vi klarte å finne mulighetene og utnytte dem når det gjaldt som mest. Det er vanskelig å vinne turneringer mot verdens beste spillere, så det er klart vi er fornøyd når vi lykkes, sa Pablo Lima til TV-reporteren etter kampen.

Kan møte hverandre i VM

Dette betyr mye. Jeg trodde jeg var i himmelen hjemme i Mendoza da jeg vant foran mine egne fans. Nå får jeg den samme følelsen igjen. Det har ikke helt gått opp for meg ennå, men om et par timer, da skal jeg love deg at vi feirer, fortalte Stupaczuk.

Nå venter verdensmesterskapet for paret. Franco Stupaczuk stiller for tittelutfordrerne Argentina, mens Pablo Lima stiller på det brasilianske laget. Kveldens motstandere, Alejandro Galan og Juan Lebron stiller selvsagt for storfavorittene Spania - og har dermed alle muligheter for å få en hurtig revansje.

 

Artikkelen handler om: