Search
Foto: Padellandslaget
Padel-VM

Positiv norsk avslutning i Derby

Det var ikke annet enn æren å spille for under lørdagens norske kamper i EM-kvalifiseringen, men etter dobbeltseier kan hele delegasjonen reise hjem med hodet høyt hevet.

Det ble som ventet litt for tøft mot henholdsvis Sverige og Nederland fredag ettermiddag, men lørdag var det nye muligheter mot langt mer overkommelig motstand.

De norske damene møtte et estisk lag som skulle vise seg å være ganske så jevngode med våre jenter. Etter å ha vunnet to tøffe tre-settere ble det imidlertid de norske kvinnene som kunne heve armene over hodet i jubel.

Sandra Bolstad og Vendela Fridell ga Norge en best tenkelig start da de tro inn et meget tøft tredjesett med 6-4 etter nesten to timer i buret.

Deretter ble Emily Hang og Liis Org hakket for gode for Mia Frogner og Jannicke Kristiansen, og det var derfor opp til dronningen selv, Wanda Håbrekke og hennes partner Hannah Lehfeldt å gi Norge en svært så etterlengtet triumf.

Deres estiske motstandere stakk imidlertid av med første sett, men rutinerte Wanda og partner Lehfeldt slo knallhardt tilbake. Med 6-2 i både andre og tredje sett var det ingen tvil - og Norge reiser dermed hjem fra VM-kvalifiseringen med én seier og ett tap. Det er i seg selv noe å juble for!

Herrene med god kontroll

Etter Bulgarias svake innsats mot Nederland øynet de norske herrene også håp om å kunne reise hjem med en seier i bagasjen.

Michael Geraghty og Jacob Knagenhjelm ga Norge et godt forsprang ut fra startblokkene. Selv om motstanden var respektabel klarte våre menn å vinne de avgjørende vekslingene og kontrollerte til slutt det hele inn til 6-2, 6-2.

Joachim Schaefer fikk forsøke seg på bekostning av vår andre reserve, Henrik Jarl Ljungberg i dag. Schaefer og Jonas Støre møtte nok trolig det sterkeste Bulgaria hadde å by på, og trakk til slutt det korteste strået. 

Hector Palacios og Frederick Schaefer hadde imidlertid full kontroll mot de siste bulgarske karene, og med 2-1 i kamper kunne også Norges herrer reise hjem fra England med et smil om munnen.

Det gikk vel egentlig som forventet. Det ble en tøff match mot Nederland, og seier mot Bulgaria som vi visste lite om, forteller Frederick Schaefer til Padel Alto Norge.

Schaefer og Palacios ga sine nederlandske motstandere en real utfordring i går - og Schaefer, som stadig vekk tar nye steg på den internasjonale scenen tar med seg gode erfaringer fra Derby.

Jeg og Hector fikk det beste ut av hverandre mot gode internasjonale spillere. Det var synd vi ikke klarte å dra i land flere breakballer og noen deuce-games. Da kunne vi dratt den kampen ut i en tre-setter, avslutter han.

Padel Alto Norge kommer tilbake med mer fra VM-kvalifiseringen.

Artikkelen handler om: