Search
Skjermdump, PadelFIP Youtube
Padel-VM

Møtte overmakten

Det var ingen som hadde forventet noe annet, men Sverige og Nederland ble som antatt for sterke for henholdsvis de norske damene og herrene på åpningsdagen av VM-kvalifiseringen i Derby.

Det norske kvinnelandslaget møtte våre storesøstre fra øst i sin åpningskamp - og det tok ikke lang tid før de blå-gule viste hvor skapet skulle stå. 

Vår lagkaptein Wanda Håbrekke spilte sammen med Hannah Lehfeldt mot den svenske duoen Amanda Girdo / Anna Åkerberg, og møtte rett og slett overmakten. 6-0, 6-0 ble resultatet - og en best tenkelig start for våre naboer.

Jeg vil si at ferdighetene deres lå steget under SPT. De hadde et høyt toppnivå, men manglet jevnheten, fortalte Åkerberg til PadelDirekt etter kampen.

De to andre norske parsammensetningene var Mia Frogner / Jannicke Kristiansen og Sandra Bolstad / Vendela Fridell, som begge klarte å ta game fra sine mer meritterte motstandere, uten at det noen gang var fare på ferde for svenskene.

  • Wanda Håbrekke / Hannah Lehfeldt vs Anna Åkerberg / Amanda Girdo 0-6, 0-6
  • Mia Frogner / Jannicke Kristiansen vs Ajla Behram / Carolina Navarro Björk 2-6, 1-6
  • Sandra Bolstad / Vendela Fridell vs Smilla Lundgren / Baharak Soleymani 0-6, 2-6

Nederland ble for tøffe

Også det norske herrelandslaget har kun æren igjen å spille for lørdag. Etter at Nederland først hadde feid Bulgaria fullstendig av banen, gjorde de også rimelig kort prosess med våre menn.

Frederick Schaefer og Hector Palacios var i nærheten av å utfordre sine motstandere fra tresko-landet, men kom i likhet med sine landsmenn til kort, til stor frustrajon for Schaefer som lot både vannflasker, racket og bekledning gå veggimellom på We Are Padel i Derby.

  • Michael Geraghty / Jacob Knagenhjelm vs Bram Meijer / Sten Richters 1-6, 1-6
  • Hector Palacios / Frederick Schaefer vs Uriel Maarsen / Robin Sietsma 2-6, 4-6
  • Jonas Støre / Henrik Jarl Ljungberg vs Rene Lindenbergh / Menno Nolten 1-6, 2-6

Mer overkommelig motstand lørdag

Både for Norges menn og kvinner vanker det større muligheter lørdag. Damelaget møter Estland i estlendernes første kamp kl 09.30 lokal tid. Her bør det være større muligheter enn det var mot legenden Carolina Navarro Björk og hennes lagvenninner.

Samtidig spiller de norske herrene mot et Bulgaria som var fullstendig sjanseløse mot Nederland i går. Her ligger det åpenbart muligheter for å kunne kjenne smaken av en internasjonal triumf for Palacios og hans undersåtter.

Kampene streames på Det Internasjonale Padelforbundets YouTube-kanal.

Artikkelen handler om: