Search
Padel-VM

Endringer i det norske herrelaget

VM-kvalifiseringskampene nærmer seg med stormskritt, men to av våre beste menn har allerede trukket inn årene. Lagkaptein Hector Palacios har imidlertid hentet inn solide erstattere.

Det innledende VM-uttaket som ble offentliggjort 20.august inneholdt følgende herrespillere:

  • Hector Palacios (kaptein)
  • Fredrik Ask
  • Frederick Schaefer
  • Jonas Støre
  • Jacob Knagenhjelm
  • Daniel Picard
  • Michael Geraghty

Nå viser det seg altså at vår mest meritterte herrespiller Fredrik Ask har trukket seg fra mesterskapstroppen. Det samme har også Daniel Picard.

Et spørsmål om økonomi

For Fredrik Ask, som har satset hardt på internasjonale konkurranser denne sesongen, kokte det hele ned til et spørsmål om økonomi.

Det går såpass mye penger ut nå på reiser innen World Padel Tour, FIP-turneringer og det som hører til. Når forbundet ikke kan dekke reisen har jeg dessverre ikke midlene til å bli med, forteller 32-åringen til Padel Alto Norge.

Det er selvfølgelig et interessant perspektiv med tanke på jobben som må gjøres for å etablere den voksende padelsporten innenfor rammene til den organiserte norske idretten. Et tema Frederick Schaefer allerede allerede har nevnt i forbindelse med sin ansettelse i tennisforbundet. Styrkede økonomiske rammer vil gi økt mulighet både i topp og bredde.

Det er to navn med tidligere internasjonal erfaring som kommer inn for å erstatte Picard og vår mest meritterte herrespiller. Henrik Jarl Ljungberg har gjentatte ganger vist at han tilhører norgestoppen gjennom sine resultater i NPT - og han har også tidligere deltatt i det mye omtalte EM i Marbella. 

Den andre erstatteren er lillebror Schaefer - Joachim. Han har også representert Norge tidligere, har spilt tennis for Northern Arizona University og er nå engasjert som padeltrener på Nordic Padel Rødtvet.

— Nederland er veldig bra

Selvutnevnt reiseleder for det norske laget, Fredrick Schaefer er ikke i tvil om hva som blir den største oppgaven for den norske delegasjonen.

Nederland er veldig bra, så dette ble en tøff trekning for vår del. Det beste nederlandske paret holdt på å ta sett fra Alex Ruis / Momo Gonzales i går. De har også flere veldig bra spillere. Jeg hadde nok foretrukket de fleste andre, bortsett fra Sverige og Portugal.

På spørsmål om vår andre motstander kunne heller ikke Frederick være spesielt behjelpelig - lik de fleste andre:

Bulgaria har vi null kunnskap om, så vi får se.

Slik kan du se kampene

På Det Internasjonale Padelforbundets egne nettsider skrives det om muligheter for at kampene blir streamet, men vi har ingen offisiell bekreftelse på dette.

Forbundets kanal på YouTube har sendt kamper direkte ved tidligere anledninger, så dette er også et sted å oppsøke i morgen.

De norske herrene møter Nederland kl 17.00, mens damene spiller mot Sverige kl 14.

Artikkelen handler om: