Search
Foto: Premier Padel
Internasjonal Padel

Karrierens høydepunkt for Stupaczuk og Lima

Det var hjemmebanefordel på begge sider av nettet da storturneringen Premier Padel P1 Argentina skulle avgjøres sent søndag kveld. Både for en gammel legende og den nye vinen i argentinsk padel.

Fernando Belasteguin er 43 år gammel, men har spilt på sitt aller høyeste nivå i Mendoza, der han er å betrakte som nærmest guddommelig i publikums øyne. Den 17 år yngre landsmannen Franco Stupaczuk har imidlertid også funnet frem til storspillet på sin vei innom hjemlandet. 

“Bela” og partner Arturo Coello slo ut høytflyvende Martin Di Nenno og Paquito Navarro i sin semifinale, mens Stupaczuk og Pablo Lima eliminerte overraskelsesparet Alex Ruiz / Momo Gonzales.

Nervepirrende avslutning

Stupaczuk og Lima vant det første settet i grei stil med 6-2, men tro ikke at den argentinske legenden ville gi opp så lett. “Bela” og Coello fant nok en gang tilbake til ukjente nivåer, slo knallhardt tilbake og dro med seg andre sett med sifrene 6-4.

I det avgjørende settet var det Stupaczuk og Lima som hadde initiativet etter et tidlig break, men da den brasiliansk-argentinske duoen skulle serve hjem tittelen, lyktes den 43 år gamle publikumshelten og partner Coello nok en gang å slå tilbake og brøt serven.

Dermed måtte kampen avgjøres i et tie-break der lagene fulgte hverandre som skygger. Begge par hadde flere muligheter til å avgjøre, men til slutt var det Franco Stupaczuk og Pablo Lima som kunne juble hemningsløst etter å ha satt den siste ballen til 10-8.

 

 

Artikkelen handler om: