Search
Foto: Mattheus Le
Norsk Padel

Overraskende dameseier i Drammen

De har ikke nådd helt til topps i de tidligere turneringene i We Love Padel, men i Drammen klaffet alt for Bærumsdamene Lina Jebens og Hege Slåttavik.

I tillegg til noen spredte innslag i herreklassene stilte det åtte par opp i dameklassen av turneringen denne helga. I det som på forhånd var spådd å være en åpen affære ga vi et ørlite favorittstempel til Simone Gomez Krook og hennes makker Johanne Jerven Hestad.

At finalekampen skulle stå mellom Lina Jebens / Hege Slåttavik og Caroline Boye / Maria Halvorsen var det imidlertid de færreste som hadde trodd på. 

Jeg var kjempenervøs den første dagen og brukte litt tid på å senke skuldrene. Jeg ser jo på Hege som en meget god, kontrollert, rutinert og rolig spiller med lang erfaring, mens jeg selv er fersk i gamet da jeg bare har spilt i ti måneder, forteller Lina Jebens til Padel Alto Norge.

Caroline Boye har lang erfaring fra tennis og har nå begynt som trener på Padel House Larvik. Sammen med Halvorsen tok hun også en seier i FEMME Padel Tour tidlig i mai. Det blir spennende å se hvordan paret utvikler seg videre.

I finalen måtte de likevel gi tapt for Lina Jebens og Hege Slåttavik. I en spennende kamp som vekslet frem og tilbake var det til slutt de rutinerte damene fra Bærum padelklubb som kunne juble, til stor begeistring for de fremmøtte. Jebens og Slåttavik har deltatt på en rekke WLP-turneringer, men har stort sett måtte gi tapt i gruppespillet. Denne gangen klaffet alt.

Dette smakte ekstra godt for min del, siden det er min første seier i en padelturnering, strålte Jebens etter å ha avgjort ikke mindre enn fire av fem kamper på super-tie.

Maria Halvorsen og Caroline Boye fikk 2.plass i Damer B, FOTO: We Love Padel

Hektisk helg

For Hege Slåttavik var det ikke nok med kampene i dameturneringen. Hun gikk også helt til finalen i mix-klassen, sammen med den minst like opptatte Alen Putes. Makkeren, som selvsagt også vant Herrer B, hadde faktisk ikke mulighet til å spille i selve finalen, så der hoppet Bjørn Fosser inn som erstatter.

På motsatt side i finalen stod Anna Lübeck og Tobias Lindberg. Etter et par knepne seiere i gruppespillet hadde duoen virkelig funnet flyten i sluttspillet - og finalen ble ikke noe annerledes. Med 6-3, 6-2 kunne champagnen sprettes og festen begynne.

Anna Lübeck og Tobias Lindberg vant Mix-klassen, FOTO: We Love Padel

Åtte par stilte også opp i Herrer C. Kjetil Opperud stilte opp med sin sønn Lucas, og representantene fra Moss padelklubb gikk hele veien uten å gi fra seg et eneste sett. I finalen møtte de Trung Hu Le og John Le fra Drammen.

Lucas og Kjetil Opperud til topps i Herrer C, FOTO: We Love Padel
Artikkelen handler om: