Search
Norsk Padel

Måler krefter med gutta

Skoleferien er her, det meldes om strålende solskinn og potensiale for økte mengder melaninpigmenter - og We Love Padel arrangerer turnering i Drammen. Som Arne Scheie ville ha sagt: “Det er en fin helg for padel".

Halvannen måned har gått siden Lasse Sundell, Petter Ødegaard og Simone Gomez Krook samlet nesten 200 deltakere til We Love Follestad i Rødtvedt. Fredag til søndag er det duket for ny massemønstring da 130 spillere kommer til det nyrenoverte senteret Drammen Padel for å delta i landets mest populære turneringsformat.

We Love Padel har ymtet frempå at de ønsker å være det foretrukne valget for alle unntatt de aller beste i landet. Derfor blir det veldig interessant å se hvordan våre beste kvinner gjør det når de denne helgen stiller opp i herreklassene.

Levitskiy og Ricote mot våre (nest) beste menn

Patri Levitskiy og Silvia Ricote er blant landets aller beste kvinnelige padelspillere og har trolig klare gullambisjoner når det drar seg til mot Norgesmesterskapet. Sammen med Isabella Billengren knuste Silvia Ricote all motstand under Mur- og Pipeservice Open mot slutten av mai. Ikke bare i dameklassen, men også i Herrer C. Denne gang har hun sammen med Patri Levitskiy like godt meldt seg opp i Herrer A, og skal dermed opp mot de antatt beste mannlige konkurrentene. En skikkelig test på toppnivået.

Førsteseedet i gruppa er Christian Arntsen og Henrik Kleven. Arntsen røk marginalt ut i gruppespillet av Stålprofil Sør Open sammen med Claudio Ahumada, mens Kleven sist var å se sammen med Petter Ødegaard under We Love Follestad. 

Blant de åtte påmeldte parene finner vi tøffe utfordringer som Lars Czwartek / Arild Roos og Ronny Jensen / Jesper Bollius.

Tre kvinner også i Herrer B

Vi finner også tre sterke kvinnenavn representert i Herrer B. For første gang på lang tid får vi se Mille Huse i par med en annen kvinne enn Emma Karlsrud. Huse spiller nemlig sammen med meritterte Janne Pedersen denne gang. Det blir interessant å se hva sølvvinneren fra NM kan prestere med purunge Huse.

Emma Karlsrud spiller på sin side sammen med Adrian Gravfort, og det er ikke utenkelig at dette radarparet kan slå godt fra seg i Drammen.

Lars Czwartek stiller også opp i B-klassen, men her sammen med sinn sønn Jesper, slik vi har sett i noen turneringer den siste tiden. 

Det er 36 par påmeldt denne gang - og som alltid er Herrer B en vidåpen klasse. Vi regner likevel med å få se Alen Putes og Toma Rimac gå langt i sluttspillet. Det samme gjelder Dag Kallåk / Christoffer Askheim og Sebastian Hernandez / Rikard Nordström.

Åtte par i dameturneringen

Til tross for at flere av de presumptivt beste kvinnene stiller i herreklassene, finner vi også åtte par i den rene dameturneringen. 

Simone Gomez Krook og Johanne Jerven Hestad har fått førsteseedingen, men må nok se opp for flere andre tøffe motstandere underveis. Emilie Herke / Isabelle Sunden, Maren Reitan Sundstrøm / Evy Gullichsen og Lina Jebens / Hege Slåttavik er resten av topp fire på forhånd.

Det samme toppstempelet har Frida Vedlund og Hans Ribe fått i Mix-klassen. Totalt er 12 par påmeldt, og vi får blant annet gleden av å se Camila og Erik De Santana spille sammen, noe som sikkert kan by på både glede og frustrasjon.

Åtte par spiller også i Herrer C. Ingen nevnt - ingen glemt.

Turneringen begynner fredag kl 17 - og vi anbefaler alle interesserte å ta seg en tur innom Drammen Padel for god stemning. Vi regner med det tradisjon tro blir god stemning på After Padel også.

NB: Vi skrev innledningsvis at det var Isabella Billengren og Silvia Ricote som skulle spille sammen. Dette viste seg å være en feil.

 

Artikkelen handler om: