Search
Norsk Padel

Storeslem for Billengren og Ricote

Noen helger flyter det bedre enn andre. Dette var en slik helg for Isabella Billengren og Silvia Ricote. De nøyde seg ikke med en overbevisende seier i Damer A, men tok like godt med seg pokalen i Herrer C samtidig.

På forhånd trodde vi at de regjerende norgesmesterne Wanda Håbrekke og Patricia Levitskiy skulle vise seg sterkest også under Mur- og Pipeservice Open, men den gang ei. Under det flotte arrangementet på Drammen Padel, kyndig organisert av Drammen Padelklubb, var det nemlig dronningen av Euro Padel Elverum, Isabella Billengren og hennes partner Silvia Ricote som tok med seg alt av heder og berømmelse hjem.

Kvinneklassen bestod opprinnelig av seks par, men stortalentene Mille Huse og Emma Karlsrud kunne ikke stille til start denne gang. Dermed ble det hele avgjort av et gruppespill der alle parene fikk fire kamper hver.

Ikke uventet var det Billengren / Ricote og Håbrekke / Levitskiy som skulle vise seg å være de kvalitetsmessig beste denne helgen. De vant kampene mot resten av feltet uten å havne i nevneverdig trøbbel. 

I deres innbyrdes oppgjør ble utfallet imidlertid noe annet enn vi er vant til. Det er ikke ofte vi ser Wanda Håbrekke i trøbbel på norsk jord, men mot Billengren og Ricote måtte hun og partner Levitskiy erkjenne et solid nederlag med settsifrene 6-0, 6-2.

Jeg og Silvia spiller bra padel sammen. Vi utfyller hverandre, analyserer hva vi skal gjøre før hver eneste kamp og får god coaching fra sidelinjen. Resultatmessig gikk det veien for oss denne gangen, men neste gang kan motstanderne finne mottrekk og resultatet blir annerledes. Noen ganger vinner vi. Andre ganger blir det tap, sier en beskjeden Isabella Billengren til Padel Alto Norge etter helgens meget sterke prestasjon.

Håbrekke og Levitskiy sikret seg andreplassen, mens Sandra Bolstad / Vendela Fridell og Camila De Santana / Cecilia Högrell tok de neste plassene.

Sopte med seg pokalen i Herrer C samtidig

Som om det ikke var nok å bryne seg mot Norges beste kvinner, bestemte Billengren og Ricote seg å prøve seg mot gutta også. Det betød opp mot elleve kamper i løpet av helgen hvis alt gikk deres vei. Nok til å slite ut den beste.

Og alt GIKK jentenes vei. De var fullstendig overlegne i gruppespillet, der de kun avga fire games på tre kamper. 

Med unntak av semifinalen mot Christoffer Herman og Raymond Storli (6-2, 2-6, 6-1) var de aldri truet i sluttspillet heller. I selve finalen mot Christoffer Askheim og Dag Kallåk fullførte de dominansen med å vinne 6-0, 6-3.

Det er en euforisk følelse. Elleve seire på elleve forsøk. En fantastisk helg med Silvia der vi lærte mer om padel, spillet og hverandre. Utrolig morsomt å kunne spille sammen og avslutte helgen med dobbel seier, oppsummerte en strålende fornøyd Isabella Billengren.

Artikkelen handler om: