Search
Norsk Padel

Ariño og Støre med overbevisende seier i Mur- og Pipeservice Open

Faustino Ariño og Jonas Støre har levd litt i skyggen av de største norske padelkanonene, men under helgens rankingturnering hos Drammen Padel benyttet de anledningen og tok steget ut i rampelyset.

Vi spådde på forhånd at radarparet kunne gå helt til topps, og de lot ikke tipset vårt gå til skamme. I den åtte par store turneringen for Herrer A var det kun i finalen hvor de for alvor fikk kjenne på motstanden.

Tre strake seiere under lørdagens gruppespill la grunnlaget for en litt enklere tilværelse da det hele skulle avgjøres på søndag.

I semifinalen møtte Ariño / Støre vinnerne av Herrer B fra forrige rankingturnering, nemlig Tobias Lystad og Robert Andersson. Ferskingene i A-klassen gjorde en god innsats, men trakk til slutt det korteste strået med settsifrene 3-6, 4-6.

Dermed var det duket for en finale mellom forhåndsfavorittene og et annet par vi varslet om på forhånd, nemlig David Lager og Peter Midow. De hadde i likhet med Ariño og Støre gått ubeseiret gjennom gruppespillet og hadde full kontroll i semifinalen mot Ronny Jensen og Kristoffer Brække.

Midow og Lager viste at de ikke hadde kommet til finalen ved å stå med lua i hånda og fikk med seg ett sett. Det ble likevel for tøft mot slutten og det var Faustino Ariño og Jonas Støre som fikk æren av å løfte seierspokalen etter endt finale, med settsifrene 3-6, 6-4, 6-1.

— Jeg har forsøkt å finne meg en partner som støtter meg i mine dårlige øyeblikk. Jeg ønsker å nyte tiden jeg er på banen - og det gjør jeg med Jonas. Det hjelper også på at han er veldig god og kommer til å bli en av de aller beste i Norge med tiden, forklarte en strålende fornøyd Ariño til Padel Alto Norge dagen etter at finalen var spilt.

Geraghty og Rogstad hindret av skade

Vi hadde store forhåpninger til hva Michael Geraghty og Richard Rogstad kunne prestere i Drammen. De har ikke fått vært mye i aksjon på turneringsfronten den siste tiden - og som en slags skjebnens ironi var det nok en skade som skulle ødelegge for dem i Mur- og Pipeservice Open.

Allerede i første kamp mot David Lager og Peter Midow får Rogstad en skade som tvinger dem til å trekke seg fra kampen etter første sett. Dermed taper de første kamp på walkover.

Rogstad kommer seg imidlertid tilstrekkelig til at duoen kan spille sine to siste gruppespillskamper, hvor de vinner begge to med solid margin - og normalt sett ville plassert seg på andreplass i gruppen og vært klare for en semifinale.

Reglene er imidlertid sånn at hvis du trekker deg fra en kamp kan du ikke avansere til sluttspillet. Dermed ble det kun spill på lørdag for det som utvilsomt var et av de sterkeste parene i Drammen denne helgen.

Jesper Boberg og Tomas Wallberg best av de nest beste

Herrenes B-klasse var som alltid et tettpakket skue. Denne gang med 16 påmeldte par.

På forhånd var det vanskelig å spå hvem som skulle gå helt til topps, men med fire ubeseirede par i gruppespillet begynte det å peke seg ut noen vinnerkandidater.

Marti Coliminaz / Sebastian Garcia, Joakim Karlsson / Andreas Lindberg, Jesper Boberg / Tomas Wallberg og Goran Asanovic / Ilija Prosenica gikk alle gjennom det innledende spillet uten å avgi ett eneste sett.

Mest overbevisende av alle var Boberg og Wallberg som kun tapte seks game på sine tre første kamper. De fortsatte dominansen ved å vinne 6-0, 6-0 i kvartfinalen mot Kim Sundén og Sondre Vatnebryn.

I semifinalen ble det hakket tøffere med 6-3, 6-3 mot til da ubeseirede Karlsson / Lindberg, før Goran Asanovic og hans partner for helgen Ilija Prosenica ble satt på plass med 6-4, 6-2.

 

Artikkelen handler om: