Search
Lene Pettersen, We Love Padel
Norsk Padel

Ny storturnering fra We Love Padel

Storturneringen Ragde Challenge ble en dundrende suksess. Nå samler de hardtarbeidende folka fra We Love Padel nok en gang et tresifret antall padelfantaster til festivitas i We Love Varlion.

Kun tre uker etter Ragde er altså batteriene ladet og Lasse Sundell tar med seg teamet sitt til PDL Center Ski for å samle massene til nye slag med padelracketen.

— Dette blir en litt mindre turnering enn Ragde, men vi har likevel 100 lag fordelt på de forskjellige klassene. Denne gangen har vi åpnet for alle nivåer i Mix. Det har vi ikke gjort før, forteller Sundell til Padel Alto Norge.

Åpent i A-klassen

På forhånd er det vanskelig å spå hvem som skal gå seierende ut av den gjeveste herreklassen kommende helg. Andreas Lindberg og Peter Midow gjorde seg ikke bort i toppklassen av Norwegian Padel Tour forrige helg, og duoen blir vanskelige å se bort fra når en skal definere forhåndfavoritter til We Love Varlion.

Andreas Midell spilte sammen med Johan Malmkvist i Moss. Nå er Malmkvist byttet ut med Christian Arntsen. Det er liten tvil om at også denne duoen sikter mot toppen.

Malmkvist har på sin side gått tilbake til sin makker fra Ragde Challenge, nemlig Anders Myrvold. De kom seg helt til semifinalen den gang. Vi ser ikke bort fra at det kan holde enda litt lenger her.

Vi har jo tidligere sagt at dette er en turnering for alle bortsett fra de aller beste. Typ topp 10 i Norge. Dette for at de som spiller i A-klassen ikke skal tape mot de samme menneskene hver eneste turnering, sier turneringsansvarlig Lasse Sundell om herrenes A-klasse.

Petter Ødegaard, Simone Gomez Krook og Lasse Sundell er gjengen bak WLP-konseptet.

Sammenslått kvinneklasse

Denne gangen har arrangørene valgt å slå sammen A- og B-klassen blant kvinnene. Dermed får vi se hele 20 kvinnepar kjempe om seieren i samme pulje denne gang.

— Vi tenkte det var en god idé å slå sammen Damer A og Damer B, men vi er usikre på om vi kommer til å gjøre det igjen. Vi får se hvordan det går i helgen. Vi tester stadig nye ting og vi plukker opp masse læring underveis, sier Sundell entusiastisk.

Blant damene noterer vi oss at de meget aktive ungjentene Mille Huse og Emma Karlsrud står på startlisten nok en gang. Etter et par finaletap mot Wanda Håbrekke ser de nok for seg å benytte anledningen i veteranens fravær.

Jannicke Kristiansen har fått med seg kompetente Mia Frogner og ser nok også for seg å gå langt i turneringen. Det samme gjelder trolig Camila De Santana som spiller sammen med Emilie Krogstad

På forhånd er det likevel naturlig å se mot Huse og Karlsrud som favoritter, ung alder til tross.

Mye kvalitet i alle klasser under We Love Varlion. Foto: Lene Pettersen

Toppspillere i mix-klassen

Den store B-klassen under We Love Varlion er et godt tegn på den voksende padelinteressen her til lands. Hele 44 par er fordelt på 11 ulike grupper under turneringen. Der vil de beste gå videre til et sluttspill som begynner med åttendedelsfinaler grytidlig søndag morgen.

Det er vanskelig å peke ut noen tidlige favoritter, annet enn at her blir det både tett og spennende. De som best klarer å beholde flyten når lørdag blir til søndag har gode muligheter. Det er på ingen måte sikkert at lørdagsstjernene ender opp øverst på podiet når det hele er avgjort.

Mix-klassen under turneringen kommer til å bli en intens affære. Her dukker nemlig flere fra den åpenbare norgeseliten opp. Sergi Guimet ser seg ikke fornøyd med å herje under forrige helgs rankingturnering. Her stiller han nemlig sammen med Frida Vedlund, og de kommer til å bli tunge å beseire.

Det er likevel noen kjente kvinner som vil ha et ord med i den saken. Wanda Håbrekke og Silvia Ricote spiller med henholdsvis Andreas Midell og Rikard Nordström - og de ønsker uten tvil å stikke kjepper i Guimet Bigas-hjulet denne helga.

Så skal vi selvfølgelig heller ikke glemme at Emma Karlsrud stiller med Thorbjørn Berger og Mille Huse spiller med Christian Arntsen. De har vi lært at aldri skal avskrives.

Det er med andre ord duket for enormt med padelmoro denne helga. Ta gjerne turen for å se det beste av hva padel-Norge har å by på!

 

Artikkelen handler om: