Search
Skjermdump: PDL Center Sandefjord
Norsk Padel

Sluttspillskrell

De hanglet seg helt frem til finalen, men der fant Christian Arntzen og Håkon Melbø virkelig frem storspillet under årets første NPT-turnering.

De aller ypperste av våre herrespillere glimret med sitt fravær under åpningen av årets Norwegian Padel Tour i Sandefjord. Det la likevel ingen demper på prestisjen blant de spillerne som faktisk var til stede for å kjempe om pokaler, premier og rankingpoeng.

Som forventet ble herrenes A-klasse en jevnspilt affære. Åtte lag fordelt på to grupper med nerve og spenning fra start til slutt. 

Boberg og Wallberg med god start

Aller mest imponerende i gruppespillet var Jesper Boberg og Tomas Wallberg, som for anledningen må sies å spille på hjemmebane. De begynner å bli rutinerte rever, men spratt som geparder ut av startblokkene og sikret seg tre strake seiere og førsteplassen i en tøff gruppe, sammen med blant andre tidligere nevnte Arntzen og Melbø.

I den andre gruppe viste vesentlig yngre Tobias Midje og 36-åringen Ilija Prosenica seg frem med tre seiere. Som en kuriositet valgte de tre andre parene å slå hverandre innbyrdes slik at alle endte med én seier og to tap, slik at det måtte fintelling i antall sett til for å skille dem. 

Fredrik Lundgren og Andreas Midell gikk til slutt videre med 3-4 i settsifre fordelt på sine tre kamper.

Skrell på skrell

Da lagene ble samlet på søndagen virket det som om lørdagens resultater forlengst var glemt. Begge gruppevinnerne røk nemlig på hodet ut i semifinalen mot andrelaget fra motsatt gruppe.

Lundgren og Midell som kom inn i sluttspillet med én seier og to tap i bagasjen gjorde relativt kort prosess med Boberg og Wallberg i sin semifinale, mens Artnzen og Melbø klarte å dra inn en tre-setter mot høytflyvende Midje og Prosenica, og sendte dem rett ned på bakkenivå igjen.

Den aller største skrellen kom imidlertid i finalen. Etter en turnering preget av enormt mange jevnspilte sett var ikke Christian Arntzen og Håkon Melbø snauere enn at de dundret inn 6-0 og 6-1 når det gjaldt som mest - og kunne slippe jubelen løs som vinner av årets første turnering i Norwegian Padel Tour.

Om to uker står det totalt 80.000 kroner på spill i sesongens første NPT-elite. Der kan vi allerede nå fastslå at det blir tøffere konkurranse blant herrene. Tre døgn før påmeldingsfristen er ute står blant annet Frederick Schaefer og Jacob Knagenhjelm allerede i startfeltet.

Artikkelen handler om: