Search
Foto: Daniel Baronowsky
Norsk Padel

Slik blir Norwegian Padel Tour 2023

Som varslet blir det endringer i Tennisforbundets Norwegian Padel Tour i 2023. Vi har sett nærmere på hvordan det nye formatet blir.

Norwegian Padel Tour har var et rimelig populært innslag blant landets beste spillere i fjor, men det ble tidlig klart at forbundet ønsket å gjøre endringer på formatet. 

På den foreløpige terminlisten for 2023 ser vi tydelige tegn til at NTF forsøker å treffe flere segmenter av norsk padel i større grad enn før, gjennom 12 ulike turneringer, som er inndelt i to ulike kategorier.

NPT Elite

De gjeveste rankingturneringene går under fanen NPT ELITE. Disse turneringene har som mål å gjøre det mer attraktivt for våre aller beste spillere å delta i turneringer i Norge. 

Turneringene arrangeres av forbundet og vil kun spilles på sentere med fasiliteter av ypperste klasse for å gi en best mulig opplevelse. Det vil også være en premiepott på minimum 80 000 kroner å spille for, som fordeles jevnt på herrer og damer.

I utgangspunktet vil en seier gi vinnerparet 15 000 kroner på deling, mens finaletaperne får 8 000 kroner. Tapende semifinalister får 3 500. De resterende 20 000 kronene i potten blir fordelt ut til B- og C-klassene. I 2022 ga en seier i en rankingturnering 60 poeng på den offisielle rankingen - og det ligger i kortene at denne summen blir betydelig hevet for elite-turneringene.

Eliteklassene vil kun ha plass til 16 herrer og 12 damer - og utenlandske par kan delta. Det vil være tablå med direkte utslag, noe som medfører at det også kommer til å bli arrangert B-sluttspill for de som ryker ut innledningsvis.

Det er også et prinsipp for Tennisforbundet at disse turneringene skal strømmes.

Wild Cards

Det skal også spilles åtte vanlige rankingturneringer i løpet av sesongen. En av nyvinningene er at vinnerne av disse kan skaffe seg et wild card til neste NPT Elite. 

Tennisforbundet håper å få med seg en større andel spillere i B- og C-klassene i denne typen turneringer i 2023. Den første av disse turneringene skal spilles på PDL Center Sandefjord 27.-29.januar. Det er satt et tak på 48 par, så her er det bare å melde seg på.

Turneringsoversikt

NPT ELITE:

 • 10-12.februar (Drammen Padel)
 • 5-7.mai (PDL Center Ski)
 • 18-20.august (ukjent sted)
 • 8-10.desember (ukjent sted)

NPT:

 • 27-29.januar (PDL Sandefjord)
 • 3-5.mars (Oslo)
 • 14-16.april (Interpadel Bergen)
 • 2-4.juni (Drammen Padel)
 • 4-6.august (PP+ Moss)
 • 1-3.september (PP+ Moss)
 • 29-30.september (ukjent sted)
 • 20-22.oktober (Oslo Padelklubb)
Artikkelen handler om: