Search
Norsk Padel

Karlsrud og Lehfeldt til topps i tøft felt

I et av tidenes tøffeste padelfelt på damesiden i norsk målestokk, var ingen tøffere enn Hannah Lehfeldt og Emma Karlsrud på Nordic Padel Økern under We Love Adidas Padel.

16 av våre definitivt beste spillere stod oppført i kvinnenes A-klasse denne gang, i tillegg til Mia Frogner og Silvia Ricote som stilte i herrenes B-turnering og enkelte som kun spilte miks-klassen, blant annet den ferske dobbelt-norgesmesteren Jannicke Kristiansen.

To suverene par

Det skulle tidlig vise seg at det var to par som var bedre enn de andre under den godt arrangerte WLP-turneringen. Emma Karlsrud og Hannah Lehfeldt tapte kun seks games på sine tre gruppespillskamper og erobret tidlig et favorittstempel.

I den andre gruppa var dronningen Wanda Håbrekke og Sandra Bolstad også dominerende med sine tre strake seiere. Det skal likevel nevnes at Camila De Santana og Nina Pudar truet favorittene underveis i gruppespillet, men måtte gi tapt i den innbyrdes kampen med sifrene 6-4, 6-4.

I semifinalen ble det imidlertid bom stopp for De Santana og Pudar, da de rett og slett ble feid av banen av fremadstormende Karlsrud og Lehfeldt, som ikke ga seg før det stod 6-0, 6-1 på resultattavla.

I den andre semifinalen kunne heller ikke Vendela Fridell og Johanne Jerven Hestad stoppe Håbrekke og hennes kompanjong, til tross for en meget sterk turnering.

Dermed endte vi opp med finalen mange hadde spådd på forhånd. To 26-åringer i Hannah Lehfeldt og Sandra Bolstad, men med 40 års aldersforskjell på deres respektive partnere. Den 55 år gamle ringreven Wanda Håbrekke mot ungdomsrepresentanten Karlsrud på bare 15 år.

Lehfeldt og Karlsrud avsluttet imidlertid turneringen slik de begynte den. På topp. Med 6-3 i begge sett var det ingenting å gjøre med dem denne gang. Et herlig frempek mot en spennende 2023-sesong på kvinnesiden.

Mange kvinner i aksjon. Foto: Lene Pettersen

Lehfeldt-suksess i flere klasser

Hannah Lehfeldt nøyde seg ikke med å spille i damenes A-turnering. Hun stilte også opp i herrenes B1-turnering sammen med Rikard Nordström, noe hun gjorde med bravur. Tre strake seiere i gruppespillet og avansement helt frem til kvartfinalen, der det ble stopp mot de suverene vinnerne Måns Dahlgren og Robin Söder.

Som om ikke det var nok gikk hun også helt til topps med Christian Bergh i den beste miks-klassen.

Silvia Ricote og Mia Frogner viste også hvilke ferdigheter de innehar blant herrene. De vant én kamp, men gikk på to knepte tap i super tie-break og havnet derfor utenfor sluttspillet med knappest mulig margin.

Det er liten tvil om at norsk kvinnepadel er på full fart i riktig retning.

Artikkelen handler om: