Search
Foto: Mattheus Le
NM Padel

NM-oppsettet er klart

Torsdag begynner endelig årets Norgesmesterskap. 124 herrer og 28 kvinner møtes for å kåre Norges beste herre- og kvinnepar 2022. I tillegg består den helt nye mix-klassen av 17 seiershungrige duoer.

Påmeldingen til Råtass NM i Padel som blir arrangert av Moss Padelklubb var litt seig, men etter litt utsatt påmeldingsfrist grunnet lisenstrøbbel ble det til slutt et meget anstendig antall lag på start. 

Ask og Schaefer ønsker å gjenta suksessen

Norgesmesterskapet for et år siden ble en parademarsj for Fredrik Ask og Frederick Schaefer. De møtte litt motstand i semifinalen mot Hector Palacios og Daniel Picard, men ellers var det lite trøbbel å spore for duoen. De spilte nylig sammen under WPT Malmö - og i Moss blir de naturlige storfavoritter til å forsvare fjorårets tittel.

24 herrepar er forhåndskvalifisert til hovedrunden, mens de siste 38 parene skal ut i en kvalifisering om åtte ledige plasser i sluttspillstablået. 

Blant favorittens største utfordrere finner vi Michael Geraghty / Hector Palacios, Faustino Arino / Jonas Støre og Henrik Jarl / Jacob Knagenhjelm som alle er blant de høyest seedede på forhånd. I tillegg kan det bli spennende å se hvordan landslagets nødreserve Joachim Schaefer kan gjøre det i par med Øystein Steiro. Som useedede må de nemlig gjennom noen kvalifiseringsrunder før de eventuelt kan måle seg med noen av de store gutta.

Wanda eller stortalentene ryker allerede i første runde

14 påmeldte damepar er en marginal nedgang fra 2021-utgaven. Da var det Wanda Håbrekke og Patricia Levitskiy som stakk av med trofeet. I år stiller damene med nye partnere - og vi vil dermed uansett få et annet utfall enn i fjor.

Levitskiy har dannet par med Hannah Lehfeldt og er førsteseedet. Det samme er Mia Frogner og Jannicke Kristiansen - og begge disse parene vil avansere direkte til en kvartfinale.

Wanda Håbrekke stiller i år sammen med den tidligere tennisspilleren Karoline Steiro. 33 år gamle Steiro har flere NM-titler i tennis bak seg, så det blir spennende å se hva ferdighetene holder til i et NM i padel. De får imidlertid tøff motstand allerede i åttendedelsfinalen, da ungjentene Emma Karlsrud og Mille Huse står på motsatt banehalvdel. Begge jentene har vært i toppen av mange norske turneringer gjennom året, og Karlsrud kom helt til semifinalen sammen med Susanne Ruud i fjor.

Det blir ingen enkel vei mot norgesmesterskapet for disse to parene. Som om ikke trekningen av åttendedelsfinalen var tøff nok venter nemlig Mia Frogner og Jannicke Kristiansen på vinneren i kvartfinalen.

Mange prioriterer mix-turneringen

Årets nyvinning er mix-turneringen der hele 17 par har meldt sin interesse. Mange av de aller beste for begge kjønn har også valgt å delta i denne klassen. 

Toppseedet er Faustino Arino og Jannicke Kristiansen, men det er mange veldig sterke par på start. Henrik Jarl/Hannah Lehfeldt, Patricia Levitskiy/Johan Malmkvist, Sandra Bolstad/Jacob Knagenhjelm, Wanda Håbrekke/Andreas Lindberg og Mia Frogner/Tobias Lystad for å nevne noen.

Der det på forhånd virker greit å plukke ut ett eller flere favorittpar i både herre- og kvinneklassen, fremstår mix-turneringen på forhånd som langt mer åpen.

Første kamp i Norgesmesterskapet spilles torsdag kveld. Padel Alto Norge vil komme med flere forhåndssaker innen den tid.

HER KAN DU SE OPPSETTET:

Artikkelen handler om: