Search
Foto: World Padel Tour
Internasjonal Padel

Lebron og Galan best også i Buenos Aires

Foran et entusiastisk argentinsk publikum var det de spanske verdensenerne Juan Lebron og Alejandro Galan som nok en gang viste seg sterkest i en finale på World Padel Tour. Denne gangen var det Fernando Belasteguin og Arturo Coello som trakk det korteste strået - i førstnevntes hjemland.

Etter å ha sementert sin posisjon på toppen av verdensrankingen i Sverige for en uke siden, var det to spanjoler fullstappet med selvtillit som tok turen til Sør-Amerika. Vissheten om egne kvaliteter tok de så til de grader med seg inn på banen. Alejandro Galan og Juan Lebron hadde nemlig gått gjennom hele turneringen uten å tape ett sett før de møtte Belasteguin og Coello i søndagens finale.

For Bela og Coello lå en potensial andreplass på 2022-rankingen i potten før den store finalen, så begge par var åpenbart meget lystne på triumf i den argentinske hovedstaden.

Kampen begynte med tålmodighet fra begge sider av nettet og uten at man kunne skimte noen stor differanse mellom lagene. Til slutt var det imidlertid verdensenerne som tok med seg det første settet i tie-break, til tross for at motstanderne spilte seg frem til tre settballer.

De har ofte havnet bakpå i finaler tidligere, men søndag viste Lebron og Galan at de også mestrer å være i front fra start. Det andre settet ble nemlig en parademarsj den spanjolene viste frem hele sitt spekter av kvaliteter og triumferende kunne notere seg for seier 7-6, 6-2 i løpet av en time og tjuefire minutters spill.

Jeg er veldig glad for at Juan fikk vinne denne tittelen. Det er en viktig turnering og han fortjente det, sa Alejandro Galan til media etter kampen.

Foran godt over 3000 argentinske tilhengere måtte den argentinske legenden Fernando Belasteguin ta til takke med et surt finaletap - i det som ble Galan og Lebrons tredje strake tittel, og deres første i Buenos Aires.

Denne uka er spillerne tilbake i WPT Mexico Open, som er den siste vanlige turneringen i årets WPT-sirkus.

Artikkelen handler om: