Search
Foto: World Padel Tour
Norsk Padel

Ask til topps i WLP Brække Eiendom

Det ble ingen internasjonal suksess for Fredrik Ask og hans meritterte partner Cristobal Garcia i Drammen, men i den rekordsterke eliteklassen av We Love Brække Eiendom gikk de helt til topps.

Det ble brutal “svenskdeng” på Ask og Garcia i deres åttendelsfinale av FIP RISE Norway mot Daniel Appelgren og Linus Frost. I parallell-turneringen We Love Brække Eiendom hos Drammen Padel fikk de imidlertid en umiddelbar oppreisning.

Seks sterke par var påmeldt i eliteklassen av storturneringen denne helga. Det inkluderte det absolutt sterkeste norsk padel har å by på for øyeblikket.

GRUPPE 1:

  • Fredrik Ask / Cristobal Garcia
  • Faustino Arino / David Howe
  • Jonas Østergaard Støre / Marc Pou

GRUPPE 2:

  • Sergi Guimet / Nacho Gomez
  • Michael Geraghty / Brian Cuypers
  • Frederick Schaefer / Sergio Barroso

Tette kamper

Som forventet var det små marginer som skulle avgjøre i gruppespillet. Frederick Schaefer og hans spanske partner tapte så vel begge sine kamper i tie-break - og dermed var showet over. 

Faustino Arino og David Howe behøvde også tre sett for å sende Jonas Støre hjem før sluttspillet. Støre som forøvrig spilte sammen med sin motstander fra FIP RISE, nemlig Marc Pou.

I semifinalen tvang Michael Geraghty, som viser god form, frem et tie-break mot Ask, men det var likevel full fortjent finaleplass for Ask og Garcia. I den andre semifinalen viste Sergi Guimet og Nacho Bravo det høye nivået de har inne med 6-3, 6-2 over Faustino Arino og Howe.

Dermed var det klart for en finale mellom tre spanjoler og en nordmann. Riktignok har både Guimet og Nacho tett bånd til Norge, men det viser hvilken enorm bredde som finnes i spansk padel.

Likevel skulle det bli norsk jubel i Drammen. Fredrik Ask og Cristobal Garcia feide nemlig over motstanderne og tok finaleseieren med imponerende sifre. 6-4, 6-1 ble sluttstillingen - og Ask troner fortsatt på tronen av norsk padel.

Vi kommer tilbake med mer - både fra FIP RISE og We Love Brække Eiendom.

 

Artikkelen handler om: