Search
FIP RISE Norway

Seier for Støre og Ariño

FIP RISE Norway ble endelig slått i gang i kveld - og for en deilig opplevelse det var. Nino Ariño og Jonas Østergaard Støre gjorde ikke våre forhåpninger til skamme og avanserte videre fra første runde.

Det var italienerne Pier Giulio Farabbi og Nicolo Vezzoni som stod på motsatt banehalvdel da våre norske håp entret centrecourt på Drammen Padel rundt klokken halv åtte torsdag kveld.

17 år gamle Farabbi har såvidt fått prøve seg i WPT-sirkuset, mens Vezzoni fremstod noe eldre, men relativt ubeskrevet på toppnivå. 

Det viste seg imidlertid tidlig at det var våre menn som samlet sett var sterkest denne kvelden. Kampen åpnet riktignok jevnt, men det tok ikke lang tid før Støre og Ariño knakk koden og stakk sakte, men sikkert fra på resultattavlen.

Det var en litt tøff kamp mentalt, da det var nivåforskjell på motstanderne. Backhandspilleren var god, men forehandspilleren trøblet mer. Vi spiller disiplinert i store deler av kampen, men det er litt vanskelig å slippe seg løs når det blir en så taktisk affære fra vår side, forteller Jonas Østergaard Støre til Padel Alto Norge.

Det første settet endte 6-3, og våre menn fortsatte dominansen i andre sett, som de kontrollerte inn til 6-2.

Dermed er åttendedelsfinale neste utfordring. Der venter et par sterke spanjoler som har imponert på norsk jord tidligere. Sergi Guimet Bigas og Marc Pou. De tapte sitt første sett med hele 1-6 for Manuel Rocafort og Filippo Scala, men slo brutalt tilbake med 6-4 og 6-2 for å sikre sitt avansement.

— Helt magisk!

Det var to ekstatiske nordmenn som jublet på centrecourt da seieren var et faktum.

Helt magisk! Jeg elsker å spille med partneren min! Jeg vil spille med han til han blir alt for god for meg, strålte Nino Ariño mens endorfinene fremdeles bruset i kroppen.

Ulikt mange av de andre norske toppspillerne sverger han og Støre til hverandre istedenfor å spille med høyt rangerte og erfarne utenlandske spillere.

Dette fortjener vi. Vi er det eneste paret som forsøker å spille sammen i alle turneringene, og det er veldig kult å være det eneste “norske” paret som tør å melde seg på uten en veldig god partner, sier han - og sender et ørlite stikk i retning av de andre nordmennene i startfeltet.

Nå venter sterke Guimet Bigas og Pou i neste kamp, og selv om Ariño vet at de er kraftige underdogs, er han ikke redd for å gi jernet:

Vi gleder oss. De er i utgangspunktet mye bedre enn oss, så her er det bare å “gønne” på!

Disse streames i morgen

  • Ca 10.30: Michael Geraghty/Brian Cuypers - Alvaro Montiel Caruso/Marcos Cordoba Lugo
  • Ca 12.00: Fredrik Ask/Cristobal Garcia Blanco - Daniel Appelgren/Linus Frost
  • Ca 13.30: Sergi Guimet Bigas/Marc Pou - Jonas Østergaard Støre/Nino Ariño
  • Ca 15.00: Frederick Schaefer/Sergi Esteban Barroso - Jose Carlos Gaspar/Carlos Perez Cabeza
Artikkelen handler om: