Search
Norsk Padel

Enorme padeldager i Drammen

Enkelte perioder er gjevere enn andre for oss padelinteresserte. Avslutningen av denne uka er en slik periode. Da arrangeres det både den internasjonale turneringen FIP Rise Norway og storslagne We Love Brække Eiendom hos Drammen Padel.

Det er ikke ofte vi får se alle de beste norske herrene i samme turnering, men nå får vi se dem BÅDE i FIP Rise Norway og We Love Brække Eiendom. Samarbeidet mellom arrangørene har nemlig gjort det mulig for de beste å få med seg begge deler - og sørger for å skape en god ramme rundt begge arrangementene.

Kamp om spillerne

På herresiden er det påmeldt 23 par til FIP-turneringen. RISE er nest lavest rangert av de ulike FIP-turneringene, der Premier Padel er det gjeveste. Turneringen gir likevel en respektabel sum med rankingpoeng til vinnerparet. Dermed er nok arrangørene noe skuffet over et litt tynt internasjonalt oppmøte.

Vi hadde håpet på noen flere, men det er to andre FIP-turneringer samtidig, som gjør at det ble færre påmeldte enn antatt. Vi er likevel veldig fornøyde med de spillerne og lagene som faktisk er påmeldt, forteller Daniel Picard fra Drammen Padel.

Av våre egne menn finner vi Fredrik Ask som går i par med Cristobal Garcia Blanco. Cristobal kommer rett fra en enorm suksess i WPT Menorca Open der han kom helt frem til åttendedelsfinalen, der det ble et meget respektabelt tap mot verdensenerne Juan Lebron og Alejandro Galan (3-6, 5-7). Det er med andre ord en skikkelig storfisk som kommer til Drammen.

Frederick Schaefer går også i par med en spanjol. Han har funnet seg Sergi Esteban Barroso som også er å se regelmessig i World Padel Tour - uten at han har vært i nærheten av den suksessen som Asks partner har.

Det er også fire norsk-pregede par som stiller i FIP Rise Norway uten tidligere internasjonale rankingpoeng. Lasse Sundell spiller sammen med Andreas Midell, Michael Geraghty går igjen sammen med Brian Cuypers, Hector Palacios stiller opp med David Howe, mens Jonas Støre og Faustino Ariño forsøker å gjenskape sine suksesshistorier.

Eventyrlige eliteklasser

For å skape en herlig atmosfære rundt FIP-arrangementet har NTF, Drammen Padel, We Love Padel og Brække Eiendom gått sammen om å lage en skikkelig godbit for padelinteresserte i området.

Det har hele tiden vært et veldig godt samarbeid mellom partene og vi er veldig motiverte for å få gjennomført begge turneringene så bra som mulig. Flere av de norske spillerne er med i begge turneringene, og i eliteklassen i WLP kan nordmenn få ha med seg en utenlandsk spiller, forklarer Picard.

Totalt er 172 spillere påmeldt til We Love Brække Eiendom. Det skal konkurreres i fire ulike herreklasser, to kvinneklasser og for juniorer. Det er imidlertid de kjønnsdelte eliteklassene det knyttes størst forventning til.

Ask, Schaefer og Geraghty beholder sine makkere, mens Arino går sammen med David Howe og Jonas Støre spiller med Marc Pou. I tillegg er kjenningene Ignacio Bravo og Sergi Guimet også påmeldt. Her er det bare å feste setebeltene, for her kan en se padel på et nivå en sjelden ser i Norge.

Noe uvisst blant damene

Nettsidene til Det internasjonale padelforbundet er ikke nødvendigvis de enkleste å manøvrere i verden, og foreløpig har de heller ikke klart å hoste opp noe kampoppsett for kvinnene. Daniel Picard kan imidlertid berolige oss og forsikrer oss at det blir spill også for damene:

Det er åtte lag med i dameklassen, så den blir gjennomført.

De norske jentene er imidlertid oppført i eliteklassen av We Love Brække Eiendom, så der kan vi fastslå at Hannah Lehfeldt spiller med spanske Sol Iturbe, Emma Karlsrud danner et solid par med Janne Pedersen. Siste duo i gruppe 1 er Emilie Gullachsen og Aurora Bull Noulund, som nok må finne seg i å være i en utfordrerrolle denne gang.

I gruppe 2 har Jannicke Kristiansen med seg Mia Frogner, Patricia Levitskiy har tatt med seg Paula Levitskiy, mens Camila De Santana spiller sammen med Nina Pudar denne gang.

Artikkelen handler om: