Search
Sponsored content
MATCHi Playlist
Foto: MATCHi

Padelboard by MATCHi introduserer et nytt spillkonsept

I februar i år ble Padelboard - en av de ledende turneringsplattformene for padel - en del av MATCHi. Sammen lanserer vi nå det nye konseptet: “MATCHi Playlist”.

— Lanseringen av MATCHi Playlist innebærer at vi tar et nytt steg, fra å være en plattform for ulike varianter av Americano/Mexicano, til en mer komplett turneringsplattform. Senere i høst lanserer vi også en gruppespillsfunksjon sammen med et klassisk sluttspillstablå, sier Robin Lundgren som er en av grunderne bak Padelboard by MATCHi.

Tanken er at du skal kunne benytte Padelboard Arena til både store helgeturneringer og mindre turneringer på 1-3 timer, fortsetter han.

Appen Padelboard ble lansert i april 2020 av Robin Lundgren sammen med en gjeng padelentusiaster. Ønsket var å skape en enkel løsning på utfordringen med Quick Tournaments, som på den tiden ble gjennomført ved hjelp av loddtrekning og hjemmesnekrede excelark, forteller Robin Lundgren.

“Gjøre turneringer perfekt”

Padelboard ble raskt populært og de fikk spørsmål fra mange haller om de kunne lage en plattform ut fra deres ønsker og behov.

— I oktober 2021 lanserte vi derfor Padelboard Arena som er skapt i nært samarbeid med en rekke padelanlegg. Fremdeles samarbeider vi godt med flere av disse og utvikler plattformen videre basert på behovene de kommuniserer til oss. Vårt mål har hele tiden vært å skape et produkt som kan gjøre turneringer perfekt.

På hvilken måte gagner det spillerne?

Først og fremst kommer MATCHi Playlist til å baseres på en ny spillform - Beat the box. Spillformen løser tre veldig viktige saker for spilleren. Produktansvarlig Niklas Engström forklarer.

— Du blir satt opp på en bane med tre andre spillere som MATCHi Playlist har analysert at du er jevngod med. Dersom du presterer godt vil du klatre på rankingen og møter tøffere motstand neste gang du spiller. Vi har altså en løsning på “matchmaking” der det er sannsynlig at du møter spillere på ditt nivå - selv om du kanskje aldri har møtt dem før.

— Ettersom hver kamp varer i 30 minutter (3x30) så slipper du det stresset mange kan oppleve ved Americano eller Vinnerbane. Om du får en dårlig start har du god tid på å hente deg inn igjen. Du kan finpusse på taktikken og har muligheten til å finne og utnytte motstanderen svakheter.

Han fortsetter:

— Du trenger heller ikke å løpe mellom ulike baner. Du blir stående på samme bane gjennom hele spillet. Når 30 minutter har passert og resultatet er registrert tar du deg bare en slurk vann, får en ny laginndeling og kampen er i gang igjen. Alle på banen skal spille i par med hverandre.

Konkurranseelementet i fokus

Det som er mest spennende er selvfølgelig konkurransen. Du sikter mot toppen, du har lyst til å passere vennene dine - og det beste er at tabellen varer i cirka seks måneder slik at du har god tid til å spille deg oppover på listen. Det finnes også en funksjon i Padelboard Arena som gjør at arrangøren på et enkelt sett kan dele tabellen i sosiale medier, på egen hjemmeside eller via skjermene i hallen.

Hvordan har mottagelsen av MATCHI Playlist vært blant spillerne?

— Vi har gjort et testslipp hvor et titalls haller har fått teste plattformen og gi sine tilbakemeldinger. Det har også vært en fin måte å fjerne barnesykdommer på. Tilbakemeldingene vi har fått har vært over våre forventninger. Antallet spillere og oppfyllingsgraden har også vært strålende, selv om det bare har blitt spilt tre ganger i uka.

En av spillerne som har fått muligheten til å teste ut konseptet allerede nå er Paula Lundin fra Helsingborg, som har spilt padel i omtrent tre år.

— Jeg syns det er en veldig fin mulighet for å være med i en turnering over en lengre periode, samtidig som man kan delta når det passer best for en selv, forteller hun.

“En flott mulighet for å få nye padelvenner”

Paula Lundin forteller at hun har rukket å teste MATCHi Playlist i omtrent tre uker. I tillegg til selve rankingsystemet skryter hun også av det sosiale elementet funksjonen åpner opp for:

— Jeg har merket at det er en flott mulighet for å få nye padelvenner, siden man treffer flere spillere som er på samme nivå som en selv.

Andre positive aspekter Paula Lundin trekker frem ved MATCHi Playlist er at man enkelt kan følge sine egne prestasjoner fra runde til runde og at en derfor kan følge sin egen progresjon.

Videre forteller hun at det er veldig enkelt å benytte funksjonen og appen i sin helhet. Det spiller ingen rolle hvilken forhåndskunnskap man besitter.

Kommer du til å fortsette å bruke MATCHi Playlist?

— Ja, definitivt. Dersom en ikke har tid til å være med i faste seriesystemer fordi det kolliderer med andre ting, så kan en jo bare benytte et individuelt system. Det er kjempegøy å følge med på sine egne prestasjoner, fortsetter Lundin.

“Skaper et engasjement i hallen”

Anleggene vil også ha god nytte av å ta i bruk MATCHi Playlist - dette antyder Oliver Trulsson som er senterleder på Padel Crew i Helsingborg - verdens største padelanlegg som har fått være med på testingen av den nye funksjonen.

— Det har fungert veldig godt. Jeg tror denne nye spillformen har vært etterspurt hos mange utøvere og mottagelsen har vært helt fantastisk, sier han.

En stor fordel ved MATCHi Playlist og en av årsakene til at den har blitt så godt mottatt blant spillerne på Padel Crew, tror Oliver Trulsson er at den gjør det enklere å finne spillere på samme nivå:

— MATCHI Playlist er et veldig godt verktøy for oss, da den skaper jevnere kamper. Hvis du ser på Americano eller Vinnerbane så kan de spillvariantene gi veldig ujevne kamper. Med MATCHi Playlist blir det tydelig å se hvilket nivå man faktisk ligger på, sier han.

Eksisterende kunder som allerede benytter Padelboard Arena vil få tilgang til MATCHi Playlist fra og med mandag 19.september.

Mer informasjon om det nye konseptet finner du her: https://hubs.la/Q01pqGwP0