Search
Padel-VM

Disse møter vi i VM-kvaliken

Endelig er det klart for den europeiske VM-kvalifiseringen. Den spilles i Derby, England - og i potten ligger det totalt fem plasser til det kommende verdensmesterskapet i Dubai.

18 herrelag og 13 kvinnelag har meldt sin interesse for å kapre en av de ledige, gjenværende plassene til mesterskapet som nylig har blitt flyttet fra Qatar til De Forente Arabiske Emirater.

De norske herrene, anført av Hector Palacios skal i første rekke konkurrere med Nederland og Bulgaria, mens Wanda Håbrekkes kvinner skal ut i strid mot våre gode naboer i Sverige og Estland.

Alle muligheter er åpne for herrene

De 18 herrenasjonene er fordelt ut over seks grupper, og selv om de færreste har tro på norsk avansement så er en gruppe med Nederland og Bulgaria langt fra det verste som kunne skjedd for Fredrik Ask, Frederick Schaefer og resten av den norske troppen.

Skal det bli VM-deltakelse må imidlertid nordmennene først komme seg til toppen av gruppa, før de deretter må slå vinneren av gruppe C (Polen, Finland eller Estland).

Skulle det skje, vil vi møte vinneren av gruppe A (Tyskland, Sveits eller Tsjekkia). En seier der vil gi VM-deltakelse, mens et tap vil gi en ekstrasjanse mot taperen av den andre semifinalen.

Det er med andre ord en lang vei frem til målet - og den veien starter fredag kl 17.00 med nøkkelkampen mot Nederland. Da må de tre norske parene prestere opp mot sitt aller ypperste om håpet skal leve gjennom helgen.

Kamper gruppe F:

  • Fredag 09:30: Nederland - Bulgaria
  • Fredag 17:00: Nederland - Norge
  • Lørdag 09:30: Norge - Bulgaria

Tøff kvinnegruppe

De 13 kvinnelagene har blitt fordelt på fire grupper, der vinnerne går videre til semifinaler. For Norges del ser det utvilsomt tøft ut, der vi er plassert sammen med Sverige og Estland.

Om vi skulle klare å gå helt til topps vil vi deretter møte vinneren av gruppen med Storbritannia, Østerrike og Litauen i direkte oppgjør om én av de to kvalifiseringsplassene som ligger i potten for damene.

Det blir en brutal start for våre beste kvinner, da Sverige venter på motsatt banehalvdel i vår første kamp. Fredag kl 14.00 smeller det.

Kamper gruppe C:

  • Fredag 14:00: Sverige - Norge
  • Lørdag 09:30: Estland - Norge
  • Lørdag 17:00: Sverige - Estland
Artikkelen handler om: