Search
Foto: Daniel Baronowsky
Norsk Padel

Jevnere i toppen på kvinnesiden

Etter det famøst lave oppmøtet blant kvinnene under forrige NPT-turnering, var det betraktelig bedre tilstander under NPT5 PP+ Open Moss. Jevnt og spennende ble det også.

Selve dronningen av norsk kvinnepadel - Wanda Håbrekke, var på plass i par med Hannah Lehfeldt, og ble av mange holdt som naturlige favoritter på forhånd. 

Til stede var imidlertid også en rekke høyst kompetente utfordrere, blant annet Mia Frogner og Jannicke Kristiansen, som begge har fått kjenne smaken av triumf denne sesongen. Ungjentene Emma Karlsrud og Mille Huse fortsetter med sin høye turneringsfrekvens og øynet også håpet om triumf. VM-klare Sandra Bolstad og Vendela Fridell ønsket åpenbart også å vise at de er på rett kurs.

Jevne dueller

Ofte har vi sett mange klare seiere i den ene eller andre retningen under padelkampene på toppen av norsk kvinnenivå. Denne gang kunne vi observere tegn til endring - spesielt blant de fire øverste parene. Fire av seks innbyrdes kamper krevde tre sett før en vinner kunne kåres. Det må sies å være et gledelig tegn på en økt bredde i toppen.

Frogner og Kristiansen til topps

Til tross for at mange hadde tro på Wanda Håbrekke og Hannah Lehfeldt i Moss, holdt det ikke helt inn. Duoen Mia Frogner / Jannicke Kristiansen hadde nemlig funnet frem storformen søndag formiddag.

Mille Huse og Emma Karlsrud ble slått overbevisende 6-2, 6-2, mens favorittene Håbrekke/Lehfeldt også måtte strekke våpen etter en forrykende tre-setter som endte 7-6, 4-6, 7-5.

Jeg syns samspillet med Jannicke fungerte bra. Vi presterer bedre og bedre jo mer vi spiller sammen, og det er gøy å se, forteller Mia Frogner til Padel Alto Norge

Alle sju av våre VM-uttatte kvinner var dermed i aksjon i Moss, og det tyder på at flere av dem er godt forberedt til kvalifiseringen i Derby ved månedsskiftet.

Jeg forventer at det blir tøft, men gøy. For min del er det første gang jeg spiller utenfor Norge, så det blir spennende å oppleve det internasjonale nivået. Uansett utfall gleder jeg med til å reise med resten av det norske laget, avslutter Frogner.

Artikkelen handler om: