Search
Foto: World Padel Tour
Norsk Padel

Erobret ikke Sverige denne gangen

Swedish Padel Open ruller avgårde i World Padel Tour. Et par av våre beste menn deltok, men opplevelsen ble dessverre kortvarig denne gangen også.

Soppgirobygget forteller oss at vi kan “Kjøpe hele Sverige om vi vil”. Det er nok en sannhet med visse modifikasjoner, men når det gjelder padel er vi utvilsomt fortsatt som lillebror å regne.

Denne uken er hele sirkuset fra World Padel Tour på plass i Stockholm. Nærmere bestemt Globen - eller Avicii Arena som den nå er kjent som. Med sine 16.000 sitteplasser ligger det et potensial for store idrettsopplevelser når det drar seg til mot helga.

Allerede søndag var imidlertid den norske delegasjonen i aksjon i nabolandet. Frederick Schaefer hadde med seg Mosse-innflytter Ignacio Bravo, mens Fredrik Ask hadde paret opp med den spanske 29-åringen Cristobal García Blanco.

Tøff motstand for Schaefer og Bravo

Begge de norske parene fikk walkover i første runde av før-kvalifiseringen, mens det ble bråstopp i runde to.

Frederick Schaefer og Bravo forsøkte seg også under Danish Padel Open i mai, der de tapte knepent mot to svenske unggutter.

Denne gang møtte de to erfarne og dyktige spanjoler i Cándido Jorge Alfaro og Pedro Meléndez Amaya. Begge med nok rankingpoeng til å kjempe blant topp 100 i verden - langt over den rankingen våre venner for tiden befinner seg på.

Schaefer og Bravo spilte så absolutt respektabelt, men var aldri helt i nærheten av å avansere. Litt marginer i mot på viktige punkter i kampen var også en faktor som bidro til at resultatet ble såpass klart som 2-6, 1-6.

Jeg spiller en ganske grei kamp, men det holder ikke på dette nivået. Det hjelper heller ikke å tape fem av seks golden points. Skal man være i nærheten må man starte bra - og vinne mye golden points, forteller Frederick Schaefer til Padel Alto Norge.

Deres spanske motstandere har feid videre gjennom turneringen og er i skrivende stund kun én kamp fra å kvalifisere seg til hovedrunden der de virkelig store kanonene venter.

Frederick lar derfor ikke nederlaget påvirke humøret og har allerede blikket rettet fremover:

Det neste på tapetet nå er VM-kvalifisering om et par uker, pluss FIP Rise i Drammen i oktober. Jeg håper det blir flere turneringer enn det, men det er ikke alltid like lett å finne gode partnere og komme seg inn i prestisjeturneringer. Målet på sikt er å kunne stabilisere seg på et pre-previa-nivå og vinne litt matcher i disse turneringene, avslutter han.

Godt første sett av Ask

Det ble tidlig exit også for Ask og hans rutinerte partner. De møtte også to harde spanjoler i Javier Bravo Álvarez og Miguel González García.

Ask og Cristobal Garciá hang godt med i det første settet, men måtte til slutt gi tapt med 5-7. I andre sett gikk luften noe ut av den norsk-spanske duoen og de klarte ikke å vinne ett eneste game.

I en kort kommentar til Padel Alto Norge forteller Ask at de var veldig fornøyde med det første settet - og at han nå retter fokuset mot WPT Amsterdam Open, som går av stabelen i slutten av måneden.

Dermed ble det dessverre ikke annet enn noen små rankingpoeng tilbake over landegrensen denne gang, men padel-Norge tar stadig små steg i riktig retning.

Artikkelen handler om: