Search
Foto: Lene Pettersen
Norsk Padel

Grasiøse krumspring i Letohallen

InterPadel Letohallen i Eidsvoll var det største samlingspunktet i Padel-Norge denne helga. 133 spillere deltok i nok en vellykket massemønstring fra We Love Padel.

Det var åpent for action i seks ulike klasser under WLP-turneringen i Eidsvoll. To herreklasser, to kvinneklasser, én mix-klasse og for anledningen en egen turnering for juniorspillere.

Som vanlig er We Love Padel først og fremst tilrettelagt for de nest beste, men som så ofte før fikk vi se flere av våre beste kvinner forsøke seg i konkurranse med mennene. Hannah Lehfeldt, Wanda Håbrekke, Mia Frogner og Camila de Santana var blant dem som benyttet anledningen til å spisse EM-formen.

Mia Frogner i rute

31 par deltok i den gjeveste herreklassen, nemlig Herrer B. Blant dem fant vi Lars og Jesper Czwartek, der yngstemann virkelig begynner å bli en dreven padelspiller. I tillegg var det mange respektable navn på vårt nest høyeste nivå, som Goran Asanovic, Rikard Nordström, Toma Rimac, Alen Putes, Mattis Sydhagen, Christian Soto og mange flere.

Like spennende var det å se alle de kvinnelige spillerne i denne tøffe klassen. Wanda Håbrekke og Hannah Lehfeldt forsøkte seg nok en gang sammen - og hadde mer suksess enn sist, men måtte gi tapt i en heseblesende åttendedelsfinale mot sterke Asanovic og Nordström.

Gabriella Gundersrud kom seg helt til kvartfinalen sammen med Mattis Sydhagen før det ble stopp. Der ventet nemlig Tobias Lystad og Mia Frogner. Paret gikk til slutt helt til topps etter å ha beseiret Alen Putes og Henrik Sand i finalen. De var faktisk ikke snauere enn at de gikk gjennom hele turneringen uten å tape ett eneste sett. 

Samba De Santana

Herrer C samlet unge og gamle, nybegynnere og garvede veteraner. Der fant vi også Erik og Camila De Santana. Sistnevnte er tatt ut til VM-kvalifiseringen i Derby. Erik er nok neppe VM-aktuell, men fikk til gjengjeld vist grasiøse bevegelser i tett samkvem med nettet - til stor glede for med- og motspillere.

Paret tok seg likevel helt til en finale, men der måtte de gi knepent tapt for Svein Roger Olsen og Mats Uggerud.

I Damer B var åtte respektable par påmeldt. Aller best nok en gang var Monica og Gabriella Gundersrud som virkelig har fått smaken av triumf den siste tiden. Det var oppsiktsvekkende mange jevne kamper denne gang, noe som må sies å være et kvalitetstegn for norsk damepadel.

Linda Le og Marthine Ramberg viste også kvalitet ved å gå ubeseiret gjennom Damer C i Eidsvoll.

Litt lunken mix-deltagelse

For en gangs skyld var det noe laber interesse for mix-turneringen denne gang. Bare seks påmeldte par gjorde sitt til at turneringen ble noe amputert. Helt til topps gikk uansett Maren Reitan Sundstrøm og Kim Wilberg.

Denne gang var det også en egen juniorklasse for spillere opp til 13 år. Der stilte følgende spillere og viste prov på stort talent:

  • Philip Holt Kjeserud / William Rich Pedersen
  • Noah Karlsen / Felix Hauglund
  • Jesper Christoffersen Czwartek / Johannes Ravn Brække
  • Jacob Sundstrøm Wilberg / Noah Eleo Aarnes-Eidshaug
Artikkelen handler om: