Search
Foto: Arnfinn Grindvold
Norsk Padel

Huse og Karlsrud overlegne i NPT Smaalenene Open

For første gang på lenge var det meste av eliten samlet til padeldyst i Norwegian Padel Tour. Best blant kvinnene var nok en gang tenåringene Emma Karlsrud og Mille Huse.

Nyansatt padelkonsulent i Tennisforbundet, Frederick Schaefer sa tidligere denne uken at han ønsket å styrke damedeltagelsen i Norwegian Padel Tour. Denne oppfatningen har neppe endret seg i løpet av helga. Som så ofte før var det nemlig kvalitet over kvantitet blant damene i NPT Smaalenene Open.

Kun fem par var påmeldt - og alt ble derfor avgjort i et gruppespill fredag og lørdag på A.C.E Racket & Treningssenter i Askim. Blant deltagerne var supertalentene Emma Karlsrud og Mille Huse, VM-klare Camila De Santana som spilte sammen med svenske Lina Westerlund og formsterke Cecilia Högrell med sin nye partner Caroline Boye.

Parademarsj

Huse og Karlsrud var naturlige favoritter på forhånd, men det var knyttet forventninger til hva Camila De Santana og hennes partner kunne utrette. 

Ungjentene viste imidlertid ingen nåde med sine mer rutinerte konkurrenter og vant 6-3, 6-0 da de møttes allerede i andre kamp. Da hadde muligens Santana/Westerlund allerede fått en moralsk knekk, ettersom de også måtte gi tapt mot Cecilia Högrell og Caroline Boye i første match. Derfra og inn ble resten av turneringen en kamp for å redde tredjeplassen.

Skulderproblemer for Högrell

Tilfeldighetene ville ha det slik at kampen mellom de norske ungpikene og Cecilia Högrell / Caroline Boye ble en ren finale på slutten av lørdagens spill. 

Begge par stod med tre strake seiere, ingen tapte sett og det var alt å spille for.

Selve finalen ble imidlertid aldri spennende. Til det var Emma Karlrud og Mille Huse rett og slett for gode. Kampen endte med 6-1 i begge sett, og som om ikke det var nok fikk Cecilia Högrell skulderen ut av ledd mot slutten av kampens siste game.

Jeg er veldig glad for at jeg og partner Caroline Boye kom oss helt til finalen i NPT Smaalenene Open. Jeg er ikke så fornøyd med at finalen endte opp med at jeg fikk skulderen ut av ledd for andre gang denne uka. Lørdagen endte med et legebesøk. Jeg burde selvsagt ikke spilt turneringen ettersom jeg hadde smerter etter at skulderen gikk ut av ledd på torsdag, men hvis du er “crazy in padel” så er det vanskelig å la være. Nå har jeg lært leksa og skal hvile en stund, skriver Högrell på sin egen instagram.

Artikkelen handler om: