Search
Foto: Arnfinn Grindvold
Norsk Padel

Favorittseier i Askim

Endelig var storparten av de beste herrene på plass i samme turnering igjen. Nyansatt padelkonsulent Frederick Schaefer var storfavoritt sammen med elleville Ignacio “Nacho” Bravo - og duoen innfridde forventningene.

Der kun én av syv VM-uttatte kvinner deltok under NPT Smaalenene Open, var det en helt annen historie blant herrene. Kun vår antatte ener Fredrik Ask glimret med sitt fravær. Ellers var det ypperste Padel-Norge har å by på tilstede.

De åtte parene i A-gruppa var fordelt over to grupper. Ignacio Bravo / Frederick Schaefer var plassert i gruppe 1. Der gikk de helt til topps foran veteran Hector Palacios og Henrik Ljungberg. Sistnevnte er alltid å regne med i NPT-sammenheng, men er ikke med i VM-troppen denne gang.

I gruppe 2 gikk det meritterte paret Michael Geraghty / Jacob Knagenhjelm komfortabelt til topps. Med seg til semifinalen fikk de Jonas Støre og Faustino Ariño.

Tøff vei mot trofeet

Til tross for favorittstempelet ble det ingen enkel vei mot triumf for Schaefer og Bravo. Allerede i første sett av semifinalen var motstanden tøffere enn hva det innledende spillet hadde å by på.

I et jevnt sett klarte de imidlertid å dra det i land med 7-5 over heltente Arino og Støre. I andre sett gikk imidlertid lufta noe ut av motstanderne og storfavorittenes vei til finalen lå åpen.

På motsatt banehalvdel i finalen var - ikke overraskende - Michael Geraghty og Jacob Knagenhjelm. En frisk Geraghty er alltid å regne med, samtidig som Knagenhjelm har pusset ferdighetene sine på begge sider av landegrensen gjennom sommeren. De kom lett forbi Henrik Ljungberg og Hector Palacios i sin semifinale.

Finalen skulle vise seg å bli en “rysare” fra start til slutt. Et tett og velspilt førstesett endte med 6-4 til favorittene, men så slo utfordrerne knallhardt tilbake i andre sett og vant med samme sifre.

Dermed måtte alt avgjøres i et tredje sett. Der viste Schaefer og Bravo seg nok en gang fra sin beste side og avgjorde den langvarige kampen med 6-2.

Dermed var Ignacio Bravo tilbake på toppen i NPT, slik han var i Ski i april - og Frederick Schaefer viser at både NM- og VM-formen er i anmarsj.

Kleven og Sterken best av de nest beste

12 herrepar var påmeldt i B-klassen denne gang. De ble delt inn i fire grupper - og hele åtte av tolv par kom videre til sluttspillet.

Henrik Kleven og Marc Sterken hadde virkelig flyten gjennom helga. De tapte kun ett game i gruppespillskampene og spilte seg kontrollert helt frem til finalen.

Der møtte de god motstand fra Nils Petter Haugen og Kim Andre Myrmel, men det var likevel langt fra nok til å stoppe hjemmebaneduoen, som vant med sifrene 6-4, 7-6.

Artikkelen handler om: