Search
Foto: Mattheus Le
Norsk Padel

Hjarrand og Hauglund best når det gjaldt

Høstens første massemønstring gikk av stabelen i Drammen, da We Love Head ble spilt hos Interpadel denne helga. 215 entusiastiske spillere bidro til stor stemning alle tre dager. Aller best var Lars Hjarrand og Tom Hauglund.

Høsten er høytid for padelinteresserte verden over, og Norge er selvfølgelig intet unntak. We Love Padel har arrangert en rekke turneringer med suksess over en lengre periode og det var nok etterlengtet for mange med en “familiesamling” etter en lang sommerferie.

Fant formen i finalene

Mange av våre nest beste padelspillere stod oppført på startlista i Drammen, men noe overraskende for mange var det til slutt Lars Hjarrand og Tom Hauglund som stakk av med seieren i den gjeve A-klassen for herrene. Det til tross for at de tok seg videre til sluttspillet med knappest mulig margin.

I en gruppe med bare tre par vant nemlig Hjarrand og Hauglund først en sterk seier 6-3, 6-3 over Henrik Kleven og Håkon Melbø. Deretter fikk de imidlertid stryk av Erik Faraasen og Henrik Norgren. For å komplisere regnestykket ytterligere vant Kleven/Melbø også over Faraasen/Norgren, slik at alle tre parene stod med én seier og ett tap hver. At Kleven og Melbø behøvde et tie-break for å avgjøre sin seier ble utslagsgivende.

De tre andre gruppene ble vunnet av Alen Putes / Ilija Prosenica, Kristoffer Brække / Ronny Jensen og Gøran Birkeland / Mathias Mørkestøl.

I kvartfinalene ble det imidlertid bråstopp for alle disse gruppevinnerne. Hjarrand og Hauglund slo først ut Kristoffer Brække og Ronny Jensen, som hadde imponert stort i gruppespillet. Deretter vant de en jevn kamp mot forhåndsfavorittene Andreas Midell / Johan Malmkvist i semifinalen, før det åpenbarte seg for en revansjemulighet mot Faraasen/Norgren i den store finalen.

I gruppespillet havnet duoen kraftig bakpå fra start, men når alt skulle avgjøres i Drammen var de rutinerte karene godt fremme i skoene fra første serve. Med 6-4, 6-4 var all tvil feid til side - og duoen kunne stolt løfte både sjekken fra HEAD og det sylfrekke WLP-trofeet.

Svensk B-triumf

Som alltid, når We Love Padel inviterer til fest, er det med en smekkfull B-klasse for herrene. 88 spillere forlystet seg i mangetallige dueller fordelt på 11 ulike grupper. Av de mest imponerende i gruppespillet var de svenske duoene Rikard Nordström / Felix Svärd og Tobias Lindberg / Jesper Jönsson.

Imidlertid var det flere som gikk ubeseiret gjennom de innledende kampene. Lars og Jesper Czwartek hadde stor suksess, i par med talentfulle Emma Karlsrud og Håkon Melbø.

Wanda Håbrekke og Hannah Lehfeldt forsøkte seg i par mot de nest beste herrene, men til tross for godt spill hadde de ikke marginene på sin side og røk ut i gruppespillet med knappest mulig margin etter to meget knepne tap.

Sluttspillet ble en svensk oppvisning. Fra hver sin side av sluttspilltreet omkapslet “Du gamla, du fria” hele den norske delegasjonen. Vegard Olsen og Tor-Edgar Jacobsen gjorde sitt ytterste, men med seg i semifinalene hadde de Martin Carlsson / Andreas Harrsjö og tidligere nevnte Nordström/Svärd og Lindberg/Jönsson.

Til sist var det Tobias Lindberg og Jesper Jönsson som kunne juble høyest etter seier 6-3, 7-6 mot Nordström og Svärd godt utpå søndagen.

Tobias Lindberg og Jesper Jönsson

Kule konstellasjoner i C-klassen

Den lavest rangerte herreklassen er et nydelig sted å være for mestring og utvikling. Det er en klasse der rutinerte menn og kvinner kan spille sammen ferskere spillere - og ikke minst en velegnet scene for familiehygge. Hele 24 par deltok denne gang, noe som er blant det største vi har sett i norsk målestokk.

Denne gang fikk vi blant annet se Kai og Noah Karlsen gå ubeseiret gjennom gruppespillet. Det samme gjaldt søsknene Max og Mille Huse. 

Vinnerne av C-klassen ble til slutt Mattheus og Trung Huu Le. De kom seg på knepent vis videre fra både kvart- og semifinaler, men avgjorde finalen mot Henrick Nilsson og Jonathan Ståhl i to strake sett.

Trung Huu Le og Mattheus Le

Saker om kvinne/mixklassene kommer…

Artikkelen handler om: