Search
Internasjonal Padel

Disse padelracketene er lengre enn reglene tillater

45,5 cm er maksimalt tillatt lengde på en padelracket. Men da Padel Altos svenske søsterside PadelDirekt målte 15 forskjellige modeller fra 10 forskjellige merker, viste det seg at flere brøt de internasjonale reglene.

Det internasjonale Padelforbundets (FIP) offisielle formulering for tillatt lengde på en racket er klar: "Total lengde (hode + håndtak) må ikke overstige 45,5 centimeter." Racketen skal måles fra laveste punkt til høyeste punkt. Formen på rammen er irrelevant. Likevel viser en test gjort av PadelDirekt at flere racketer er lengre enn det.

Måling av 15 modeller

Det svenske teamet dro til en av Sveriges mest velassorterte padelbutikker for å finne ut hvordan noen av de største merkenes racketmodeller står seg mot regelverket. Da tommestokken ble dratt frem viste det seg at flere av dem var lengre enn de 45,5 centimeterne som var tillatt.

Vi vet at testen (for hånd med en tommestokk) ikke er vitenskapelig. Vi forbeholder oss retten til å avvike +/- 1 millimeter dersom testen gjentas.

TESTEN

Varlion 

Bourne Summum Prisma: 46,4 cm

Maxima Summum Prisma: 46,4 cm

RS Padel (Swedish brand)

Pro Edition Simon Vasquez: 46,3 cm

Prime Team Edition: 45,4 cm

Prime Power Edition 2.0: 45,4 cm

NOX

Nox AT10 Genius: 45,5 cm

AT2 Genius Limited Edition: 45,5 cm

Babolat

Viper: 45,4 cm


 

Siux 

Spartan Revolution: 45,9 cm

Wilson 

Bela Pro Padel: 45,7 cm

Adidas

Metalbone Hard: 46 cm

Adipower 3.1: 45,9 cm

Stiga Padel

Axe: 45,5 cm

Bullpadel

Vertex 3: 45,4 cm

Head

Graphene Alpha: 45,4 cm

Oppsummering

Syv av 15 racketer er over 45,5 centimeter lange og kan derfor ikke brukes i konkurranser som omfattes av FIPs regelverk.


Regler

Padel spilles med en racket laget etter følgende regler. En racket består av to deler, hodet og håndtaket.

Håndtak: maks lengde: 20 cm, bredde maks 50 mm (håndtak, uten hensyn til ledig plass mellom): maks tykkelse: 50 mm. - Hode: variabel lengde.

Lengden på hodet pluss lengden på håndtaket må ikke overstige 45,5 cm, maks bredde: 26 cm, maks tykkelse: 38 mm.

Den totale lengden, hode + håndtak, må ikke overstige 45,5 cm. En toleranse på 2,5 % på tykkelsen (38,95 cm) er tillatt ved kontroll av racketen.

Racketens trefflate er perforert av et ubegrenset antall sylindriske hull som måler mellom 9 og 13 mm i den sentrale delen. Hullene skal være minst 4 cm fra kanten (målt fra kanten av racketen). Hullene kan ha større diameter eller en annen form med variabel lengde og bredde så lenge det ikke unaturlig påvirker spillet.

Artikkelen handler om: