Search
Norsk Padel

Norsk-svensk opptur i Valencia

Fredrik Ask hoppet direkte videre fra nederlag i Nederland til nytt internasjonalt forsøk i Valencia. Det endte med avansement fra 1.runde i før-kvalifiseringen sammen med svenske Douglas Rutgersson, før de riktignok kom til kort i runde 2.

Totalt 96 herrepar er påmeldt til WPT Valencia Open. For Fredrik Asks del har det blitt lite internasjonale triumfer å skryte av hittil i hans hardtsatsende 2022, men i dag lyktes det endelig.

Motstandere for Ask og Rutgersson under første runde av før-kvalifiseringen var Daniel de Castro Bautista og Antonio José Cardona Botella. Et spansk par som har dratt med seg tilstrekkelig med rankingpoeng til å plassere seg høyere enn våre nordiske venner.

Etter å ha tapt det første settet 4-6 slo imidlertid Ask og Rutgersson knallhardt tilbake og vant sett to og tre med 6-1, 6-3. Dermed ble det avansement til neste runde og viktige rankingpoeng i banken for Fredrik Ask.

Hederlig innsats, men det holdt ikke helt inn

Neste utfordring kom tidlig lørdag kveld. Da stod Pepe Aliaga Cruz og Francisco Guerrero på den andre banehalvdelen. To unge spanjoler som begge er plassert rett utenfor #100 på rankinglistene. Med andre ord to spillere som i utgangspunktet er antatt sterkere enn Ask og Rutgersson.

Den norsk-svenske forbrødringen stod imidlertid ikke med nisselua i hånda. Ask og Rutgersson var ikke snauere enn at de nappet med seg det første settet med sifrene 7-5 og øynet håpet om videre avansement.

De talentfulle spanjolene slo likevel knallhardt tilbake allerede fra start i andre sett, som de etter hvert cruiset inn til 6-2. I det siste og avgjørende settet virket det tomt for både krefter og håp, noe som resulterte i en enkel 6-1 for Cruz/Guerrero, som dermed får spille om avansement til kvalifiseringsrunden søndag morgen.

 

Artikkelen handler om: