Search
Ranking

Endringer i Padel Alto Power Ranking

Vi har valgt å ha en Padel Alto Power Ranking som et alternativ til de tradisjonelle rankinglistene i Padel-Norge. Vår utregning baserer seg på resultatene i hver enkelt kamp som spilles - og vi gjør stadig små endringer for at den skal bli bedre. Så også fra neste måned.

De observante av dere har fått med seg at det ikke ble publisert en egen ranking for juni måned. Årsaken er at vi har jobbet med endringer for å gjøre rangeringen og poengsummene mer valide, knyttet opp mot spillerens reelle nivå.

Hittil har poengsummene i for stor grad vært avhengig av hvem du møtte, da veldig mange utøvere hadde relativt likt poengnivå - til tross for store faktiske forskjeller i reelt ferdighetsnivå. Dette ville jevnet seg ut over tid med flere kamper i databasen, men vi har nå tatt et aktivt grep for å fremskynde denne prosessen.

Dette har vi gjort ved å justere spillernes basispoengsum. I alle ELO-baserte kalkulasjoner må en spiller gå inn i rankingen med en grunnverdi. Ved å differensiere i større grad, samt justere frem/tilbake noen som allerede hadde fått en basispoengsum, oppnår vi at gode spillere får mindre poeng for å slå lavere rangerte utøvere - og motsatt. Dere vil derfor se en langt større variasjon i poengsum fra topp til bunn fremover.

Det faktum at vi også inkluderer mix-kamper i utregningene er en utfordring fordi det blander herre- og kvinnerankingen i kalkulasjonene. Vi har imidlertid også gjort noen endringer for å gjøre det mer rettferdig på den biten.

Sist, men ikke minst har vi også gjort noen endringer i K-faktoren. Dette er kort fortalt hvor mange poeng man potensielt kan oppnå for en seier - eller miste for et tap.

Vi kommer til å fortsette med mindre justeringer fremover. Det vil kunne påvirke enkeltspilleres poengsum, men styrkeforholdet mellom utøverne blir ivaretatt.

Padel Alto Power Ranking for juli blir publisert i kveld!

Artikkelen handler om: