Search
Sponsored content

Fem ting å tenke på når du skal åpne et padelsenter

Etter å ha tilbrakt det siste tiåret i racketsportmiljøet har vi lært en ting eller to om bransjen. Gjennom samtaler med ansatte i padelanlegg, partnere, entreprenører og spillere over hele verden har vi høstet mye god erfaring. I denne artikkelen deler vi fem av de viktigste tingene du bør tenke på om du planlegger å åpne et nytt padelanlegg.

1. Beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet

Først og fremst trenger du et egnet sted – enten et eksisterende lager eller en tomt hvor du kan bygge ditt drømmeanlegg. Uansett hva du velger, sørg for å sette deg inn i regler og forskrifter på forhånd. 
Som alle andre vellykkede bedrifter ønsker du at anlegget ditt skal være i nærheten av et område med mange mennesker, ha god offentlig kommunikasjon og ikke minst parkering. Dette vil gjøre det lettere for spillerne å komme seg dit.

2. Lover og regler

Husk! Sørg for at du har alle tillatelser i orden før du starter. Mangler du noen, så kan det komme til å koste deg både tid og penger. Du trenger sannsynligvis en byggetillatelse eller bruksendring og i tillegg kan det være en rekke andre regler og forskrifter du må forholde deg til. Med andre ord: Ta kontakt med offentlige myndigheter for å få en bedre forståelse av gjeldende regelverk og eventuelle tillatelser du trenger for å kunne følge drømmen din – om ditt eget padelanlegg.

3. Takhøyde

Bandeja, vibora eller lobb - lokalet ditt må være tilpasset dem alle. I padel er nok lobben det slaget som brukes oftest og som medfører utfordring når det gjelder anlegget. Du må derfor sørge for at lokalet ditt har riktig takhøyde. Vår anbefaling er å ha minst 7-9 meter, men desto høyere - desto bedre er en slager når det gjelder takhøyde. Himmelen er målet i padel. Anlegg med for lav takhøyde medfører irritasjon og frustrasjon hos spillerne.

4. Bli lys!

Det høres kanskje overdrevent ut, men stol på oss når vi sier at god belysning er en av de viktigste tingene som skal til for å skape god padelopplevelse. Dårlig eller feil lyssetting, kan medføre at spillerne ikke kan se ballen ordentlig eller blir blendet - og at de dermed «føler seg ført bak lyset». Noe som vil stille DITT ANLEGG i et dårlig lys.

Hvis det gjøres riktig, gir det en bedre kundeopplevelse. Tommelfingerregelen er å bruke LED-lys hvis mulig. Hvorfor? Det vil spare deg for både tid og penger på lang sikt, siden halogenlamper bruker omtrent 62 % mer energi enn LED-lys som også gir bedre lys. Kontakt gjerne et elektrisk firma med erfaring fra bygging av idrettshaller for å diskutere de forskjellige alternativene når det gjelder lys. Her kan nok også de som leverer baner komme med gode råd. Glem heller ikke ventilasjon – dårlig luft – gir en dårlig opplevelse. 

Håper det gikk opp et lys for deg nå.

5. Booking

Her tar vi sjansen til å snakke litt om oss selv. Naturligvis vil du sikre en sømløs, digital kundeopplevelse for dine spillere når de bestiller bane på anlegget ditt. I løpet av det siste ti-året har vi vært privilegerte og fått jobbe med noen av de største padelanleggene i verden, noe som har medført at stadig flere kan spille mer ved hjelp av brukervennlig teknologi. Med MATCHi-plattformen tilbyr vi et komplett og heldigitalt økosystem for anlegget ditt – noe som gjør livet enklere for både deg og spillerne. Tallenes tale er klar: 1600+ arenaer, 15 land og mer enn 1,2 millioner spillere.


Har du planer om å åpne ditt eget lokale? Ta kontakt med MATCHi, så hjelper vi deg på veien!