Search
Norsk Padel

Knallhardt vestlandsoppgjør på Karmøy

62 spillere var samlet på Karmøy for å krone padelkonger og dronninger av Norges beste vestkant. Særlig herrefinalen ble et brutalt oppgjør mellom øykommunene Stord og Karmøy.

16 herrepar banket på dørene for å slippe inn til Møller Bil Summer Open på Karmøy Padel forrige helg. Senteret som åpnet i april 2021 huser fire innendørsbaner av ypperste kvalitet og er et lite mekka for padelinteresserte på Haugalandet.

De forhåndsseedete parene kom seg greit gjennom gruppespillet, men da det dro seg til i kvartfinalene ble det betraktelig mer åpent. 

Petter Skimmeland og Mathias Meløy fra Stord Padel har vist gode prestasjoner tidligere og gikk inn i turneringen som førsteseedede. De skuffet heller ikke, selv om de fikk betydelig motstand både i kvart- og semifinaler på veien. I den andre enden av sluttspillstreet ble det et voldsomt semifinaleoppgjør mellom Bernard Kvalvik / Bjørn Egil Apeland og Oscar Perez / Alejandro Emmelhainz. Etter en svingende batalje med golden points i alle retninger kunne til slutt Karmøy-duoen Kvalvik/Apeland ta seg til finalen med sifrene 4-6, 6-4, 6-4.

I finalen gikk første sett til Stord-gutta, men Karmøy-karene slo brutalt tilbake med 6-2 i andre sett. Til slutt var det likevel Skimmeland og Meløy som kunne ta heder, ære og skryterettigheter tilbake over fylkesgrensa.

En skikkelig kraftutladning for Mathias Meløy, som parallelt med dramatikken i herresluttspillet også gikk hele veien i mix-klassen sammen med sin søster Marin Meløy Nilsen. De slo Randi Kvaløy og Daniel Svensen i finalen. Denne turneringen måtte stadig utvides i planleggingsfasen grunnet stor interesse.

I dameklassen stilte fem par opp i et seriespill, der mix-finalist Randi Kvaløy gikk ubeseiret gjennom turneringen sammen med sin makker Maria Kongshavn. Prestasjonen ble ikke noe mindre av at de kun ga bort tre games i løpet av fire kamper.

Det meldes fra Karmøy om en helg gjennomsyret av stor stemning, brede glis, padelglede og ikke minst litt geografisk rivaleri. Slik det bør være!

Artikkelen handler om: