Search
Norsk Padel

— Damer ønsker også å konkurrere!

I den store jungelen av turneringer der ute skiller Femme Padel Tour seg noe ut fra mengden med sitt tydelig fokus på sosial damepadel. I helgen besøkte de Østlandet for første gang.

Med sitt utspring på Sørlandet har Femme Padel Tour bidratt til å spre padelglede gjennom flere turneringer de siste ni månedene. Både erfarne og uerfarne kvinner har fått kjenne det bruse i konkurransenervene gjennom konkurransene administrert av Marit Fredvinge og hennes kompanjonger.

Helgens event på PDL Center Fokserød i Sandefjord samlet 36 spillere til dyst, og antallet ville trolig vært noe høyere om det ikke hadde konkurrert med svensk-etablerte Femme Open, som ble arrangert på PDL Center Ski samme dag.

Nye navn til topps

I A-klassen ble det seier til Maria Halvorsen og Caroline Boye. De har ikke deltatt på den kompetitive storscenen den siste tiden, men tok med seg all heder og ære, med Brynhildur Gudmundsdottir og Siri Linn Magnussen på andreplass. Tredjeplassen gikk til Marta Mørkestøl og Silje Sætre Holst.

Triumfen i B-klassen ble kapret av Ina Rognlid/Karina Holskog, mens Lykke Johnsen Mørken og Alexandra Findlay spilte seg til sølvplass.

I den store C-klassen var det mange par som fikk sitt første møte med konkurransepadel. Åtte par stilte i nybegynnerklassen, som ble vunnet av Karoline Berget og hennes partner Sandra Linberg.

— Damer ønsker også å konkurrere

Femme Padel Tour har hele tiden søkt å være en arena for alle damer, noe organisator Marit Fredvinge også utdyper i en samtale med Padel Alto Norge:

— For oss er det viktig med bredden. Både A- og C-spillere skal føle seg velkomne. Vi ønsker å være en god bidragsyter til en inkluderende padelkultur i Norge. Det tror vi vil gjøre godt for vårt varemerke på sikt, og vil gjøre at flere søker seg til sporten og blir værende, forteller Fredvinge entusiastisk.

Marit trekker også frem en flott støtte fra både PDL i Sandefjord og turneringens mange samarbeidspartnere som fundamentale for at Femme Padel Tour fortsetter å være en suksess.

— Damer ønsker også å konkurrere. Vi fokuserer på at utøverne skal ha det gøy på og utenfor banen, samtidig som de skal få muligheten til å utvikles og teste sitt eget nivå. Hovedfokuset er uansett at padel er for alle, sier hun.

Med uttalte muligheter for god stemning, utvikling og en “heie-på-hverandre-kultur” ligger mye til rette for gode opplevelser for padelinteresserte kvinner i det ganske land. Når neste turneringe i Femme Padel Tour går av stabelen klarte vi likevel ikke å lirke ut av lederen.

— Neste event må vi holde litt på, men det kommer absolutt flere events i år. Følge med i våre sosiale medier, sier Marit Fredvinge hemmelighetsfullt.

PS: Illustrasjonsbildet er IKKE fra helgens event.

Artikkelen handler om: