Search
Foto: WPT Challenger
Norsk Padel

Solid spansk søskenpar tok seieren

Sergi og Eugenia Guimet Bigas viste ingen nåde da de spilte store deler av den norske herre-eliten av banen i Moss. I finalen slo de veteranene Hector Palacios og Daniel Picard med solide 6-1, 6-2.

Allerede i opptakten til den velregisserte rankingturneringen hoss Moss Padel økte søskenparet Bigas' favorittstempel, da det viste seg at nåværende 2.plass på Padel Altos Power Ranking, Michael Geraghty måtte trekke seg fra turneringen grunnet en ny skade. Inn som partner for Jacob Knagenhjelm kom Niño Arino, og det nykomponerte paret skulle vise seg å slå godt fra seg.

De vant like greit gruppe B etter tre strake seiere som inkluderte en meget sterk 6-1, 6-2 seier over vinnerne fra forrige turnering, Henrik Ljungberg og Ignacio Bravo.

Veteraner i form

I gruppe A var det ikke det tidligere nevnte søskenparet som havnet øverst, men heller to meritterte veteraner. Hector Palacios og Daniel Picard vant nemlig gruppefinalen mot Sergi/Eugenia med sifrene 2-6, 7-6, 6-2. 

Som gruppevinnere møtte de derfor andreplasserte Bravo og Ljungberg i semifinalen. En kamp som endte med komfortable 6-2, 6-3 til de rutinerte karene.

I den andre semifinalen trengte Bigas-søsknene tre sett for å hamle opp med Knagenhjelm/Arino, men dro det hele hjem med 6-0, 5-7, 6-4.

Dermed var det klart for revanasjemuligheter i den store finalen. Der klarte aldri Palacios og Picard å komme opp mot det nivået de viste i gruppespillet - og det hele var egentlig over nesten før det hadde begynt.

NM-vinnerne gjenforent til ny triumf

På kvinnesiden handlet turneringen om hvem som skulle vinne av det gjenforente superparet Patri Levitskiy / Wanda Håbrekke og de fremadstormende Mille Huse / Emma Karlsrud.

Begge parene dundret som forventet gjennom sine gruppespill og kom seg greit gjennom semifinalene. Levitskiy/Håbrekke vant 6-1, 6-4 mot Silvia Ricote og hennes makker Lene Valaker, mens Karlsud/Huse overvant Camila De Santana og Vendela Fridell med de noe jevnere sifferne 7-6, 6-4.

I finalen måtte det tre sett til for å kåre en vinner, men som så ofte før dro Håbrekke og partner Levitskiy det hele i land. 6-1, 4-6, 6-2 stod det på tavla da de seiersvante kvinnene kunne juble nok en gang.

Når jeg spiller med Wanda vet jeg at jeg har en solid partner ved min side. Vi kommer godt overens og hun klarer alltid å smitte meg med den ånden hun har. Det fikk vi vist med solid spill gjennom hele turneringen, forteller Patri Levitskiy til Padel Alto Norge.

Den regjerende norgesmesteren benyttet også anledningen til å hylle turneringen og den blomstrende kvinnepadelen i Norge.

Det har vært en veldig morsom turnering. Det er helt fantastisk å se hvordan alle har det gøy med padel, og ikke minst hvordan nivået stiger blant jentene.

Ødegaard og Lundgren best i stor B-klasse

16 par var påmeldt i B-klassen for herrene, men til slutt var det ingen som kunne hamle opp med Petter Ødegaard og Fredrik Lundgren.

Duoen dro seg gjennom gruppe A som vinnere, før de enkelt slo Håkon Bay-Eriksson og Marco Pair i kvartfinalen. Deretter hadde de også brukbar kontroll mot Erik Faraasen og Andreas Westander i semifinalen. Kampen endte 6-4, 6-2.

I den store finalen stod de ovenfor Kristoffer Brække og Ronny Jensen - duoen som har prestert gjentatte ganger på nest øverste nivå nasjonalt. 

Brække og Jensen tok det jevne, førstesettet 7-6, men derfra og inn var det liten tvil om hvor turneringsseieren skulle havne. Ødegaard/Lundgren tok hjem de siste to settene 6-1 og 6-3, og kunne ta med seg pokalene hjem som et synlig bevis på triumfen.

I C-klassen var det Christer Bådsvik og Borislav Mirosavljevic som tok hjem heder, ære og noggå attåt, etter en seier over Björn Franzon og Linus Kjell i finalen.

Artikkelen handler om: