Search
Norsk Padel

Spanjolene stakk av med sjekken

Helt siden fjorårets Norgesmesterskap har Ragde Challenge vært som en mytisk hvisking i korridorene på padelsentre over det ganske land. Denne helga gikk storstevnet endelig av stabelen - og aller best var den spanske duoen Manuel Sanchez og Javier Parra.

Etter et par utsettelser har det vært mye frem og tilbake i deltakerlista for eliteklassen i Ragde Challenge. Da fredagen endelig kom og startskuddet gikk, var det imidlertid disse seks parene som stod klare til dyst:

  • Nacho Bravo / Daniel Bautista
  • Fredrik Ask / Claudio Lanzinger Zurita
  • Frederick Schaefer / Sergi Bigas
  • Manuel Sanchez / Javier Parra
  • Faustino Arino / Anton Marquez Larrea
  • Guillermo Vizcay / Hector Palacios

Stigende formkurve

Det spanske vinnerparet Sanchez og Parra begynte Ragde Challenge noe vaklende og tapte faktisk gruppespillkampen sin mot Nacho Bravo og Daniel Bautista. De vant imidlertid rimelig greit mot Hector Palacios og hans makker for turneringen, Guillermo Vizcay. Dermed holdt det til semifinale for Sanchez og Parra.

Der måtte de dermed ut i kamp mot vinnerne av den andre gruppen. Det skulle vise seg å bli en duell mellom fjorårets norgesmestere. Fredrik Ask hadde hentet inn Claudio Zurita, som har konkurrert en god del i pre-kvalifiseringer til WPT. Samtidig hadde Frederick Schaefer gått sammen med Sergi Bigas, som i likhet med vår blonde venn er tilknyttet PDL Center Oslo.

Schaefer og Bigas tok første sett 6-4, mens det andre settet gikk til tie-break. Der trakk Ask og Zurita det lengste strået. Alt måtte dermed avgjøres i et tredje sett. Der viste ikke topprangerte Ask noen nåde, og kunne dermed titulere seg som gruppevinnere.

Gruppeseier for Fredrik Ask og Claudio Lanzinger Zurita.

Nordmennene måtte spille andrefiolin

I lørdagens semifinaler ble det dessverre bråstopp for våre norske helter. Schaefer og Bigas klarte aldri helt å utfordre de spanske trenerne fra Moss Padel, Nacho Bravo og Daniel Bautista. I den andre semifinalen fant også Manuel Sanchez og Javier Parra frem et helt nytt nivå - og akterutseilte Fredrik Ask og hans etterhvert hardt prøvede makker Claudio Lanzinger Zurita, til tross for at Ask/Zurita tok med seg det første settet.

Dermed ble det en helspansk finale der Sanchez og Parra fortsatte fremgangen med spill vi sjelden ser maken til på norsk jord. 6-4, 6-1 ble sluttresultatet og duoen kunne stolt løfte sjekken på 30.000 kroner.

Det ble stopp i semifinalen også for Frederick Schaefer og Sergi Bigas.

Artikkelen handler om: