Search
Norsk Padel

Ljungberg og Bravo best ut av blokkene i Norwegian Padel Tour

Henrik Ljungberg paret opp med den unge spanjolen Ignacio Bravo foran årets første turnering i Norwegian Padel Tour. Det viste seg å være en genistrek, for duoen fra Moss gikk hele veien i Letohallen på Eidsvoll.

Det var mange markante navn å finne i startfeltet da Norwegian Padel Tour ble startet denne helga, og Eidsvoll Padelklubb la til rette for en godt arrangert turnering med kvalitetspadel i Letohallen.

I tillegg til vinnerne var det knyttet stor forventning til hva par som Daniel Picard/Hector Palacios og Nino Ariño/Jonas Støre kunne utrette i den gjeveste herreklassen.

I gruppe 1 gikk de rutinerte Hector Palacios og Daniel Picard ubeseiret gjennom gruppespillet. Det inkluderte blant annet en seier mot Ljungberg/Bravo med settsifrene 7-5, 6-4.

Lørdagen satt ikke i det hele tatt for oss, i hvert fall ikke for meg, men vi klarte å komme oss videre fra gruppen. Vi hadde et mål om å få muligheten til revansj mot Hector og Daniel i en eventuell finale, kommenterer Henrik Ljungberg til oss i Padel Alto Norge.

I gruppe 2 var det duket for Ariño/Støre-show. Duoen fant virkelig tonen på lørdag og gikk gjennom samtlige tre gruppespillskamper fullstendig uten problemer. Sammen med seg til semifinalene fikk de Andreas Ljones og Finn Vetvik.

I semifinalene ble det grei skuring for Palacios og Picard mot Ljones/Vetvik, mens Ariño og Støre for første gang møtte på real motstand. Henrik Ljungberg og padeltrener Ignacio Bravo sjokkåpnet og vant første sett 6-1. Det ble langt tettere i andre sett, men det ble likevel Ljungberg og hans partner som trakk det lengste strået med 7-5.

Finalerevansj

Dermed var det duket for revansjemulighet i finalen. Palacios og Picard vant den jevne gruppespillskampen på lørdag, og de erfarne karene fortsatte på samme vis søndag. De kunne notere første hakk i sengestolpen med 7-5, før de yngre finalemotstanderne våknet. 

I andre sett var nemlig stillingen fullstendig snudd på hodet. Ljungberg og Bravo lyktes med det meste og plutselig var stillingen 6-1 og parene var like langt. 

I tredje og avgjørende sett fortsatte trenden. 6-3 til Mossguttene og de kunne ta med seg både heder, ære og fine premier på reisen hjem.

I finalen spilte “Nacho” helt vilt bra hele veien. Jeg ble litt passiv i første sett, men fant både rytmen og lobben bedre fra sett to. Dersom jeg gjør jobben min og lobber godt, så kan Nacho komme inn og avgjøre poengene. Da viser han at han er den klassespilleren han er.

En veldig fornøyd Henrik Ljungberg er til tross for triumfen ikke helt sikker på hva sesongen bringer videre.

Ingenting er helt sikkert for min egen del angående hvem jeg skal spille med, men jeg har et mål om å få spilt så mange turneringer i Norwegian Padel Tour som mulig. Mye mer blir det dessverre ikke tid til, avslutter helgens vinner.

De gamle fortsatt eldst blant damene

Dameklassen samlet også en rekke prominente navn i Letohallen. Norgesener Wanda Håbrekke gikk i par med Jannicke Kristiansen og duoen var store favoritter på forhånd. Purunge Emma Karlsrud og Mille Huse har vist veldig lovende takter tidligere og det virker å være et tidsspørsmål før de går helt til topps i en større turnering.

I tillegg var mange av velkjente turneringsfjes på plass, slik som Cecilia Högrell, Camila de Santana, Simone Gomez Krook, Vendela Fridell, Karianne Soto og Anna Lübeck.

Det virket tidlig klart at kampen om seieren skulle stå mellom nettopp Håbrekke/Kristiansen og Huse/Karlsrud. Begge parene gikk ubeseiret og rimelig ubesværet gjennom sine respektive grupper.

I semifinalene vant superveteran Håbrekke og partner Kristiansen 6-1, 6-1 mot Simone Gomez Krook og Hannah Lehfeldt, mens ungjentene Huse/Karlsrud dominerte med samme sifre mot Högrell og hennes medspiller Hege Slåttavik.

Dermed var det duket for superfinale mellom tenåringene og deres langt mer rutinerte motstandere. Ungjentene lot seg ikke affisere av merittlisten til damene på andre siden av nettet og tok det første settet 6-3. Håbrekke og Kristiansen ville imidlertid ikke la seg pille på nesen og slo knallhardt tilbake med 6-0 i andre sett. 

I tredje og avgjørende trakk forhåndsfavorittene også det lengste strået og viste at de gamle fortsatt er eldst. Det virker imidlertid åpenbart at Mille Huse og Emma Karlsrud er den nye vinen - eller sportsdrikken - i norsk kvinnepadel.

Anders Myrvold til topps i B-klassen

Det ble også spilt i både B- og C-klasse for herrene i Letohallen. I Herrer B viste Anders Myrvold og Peter Midow fryktinngytende form hele helgen. De maltrakterte all motstand i gruppespillet og møtte på minimalt med utfordringer også da det dro seg til mot slutten.

I finalen ble Robert Andersson og Jonathan Chesnau Hultcrantz beseiret med 6-1, 6-3. Myrvold og Midow var såpass suverene at de kun ga bort 18 games i løpet av sine seks kamper i turneringen. Får vi se duoen i A-klassen ved senere anledninger?

Herrer C samlet også åtte par. Her var det til slutt Goran Asanovic og Adnan Skikic som kunne heve armene over hodet etter en finaleseier over den rutinerte duoen Kim Wilberg og Kai Karlsen.

Neste runde av Norwegian Padel Tour spilles i Moss allerede 1-3.april.

Artikkelen handler om: