Search
Norsk Padel

Padelglede for kjente og ukjente fjes i Elverum

Det minnet om et godt, gammeldags vårslepp da veteraner og ferskinger var samlet til turnering hos Euro Padel Elverum i helga. Christian Bergh og Peter Midow var best i den gjeveste herreklassen, mens Frida Vedlund og Jose Lopez tok seieren i den smekkfulle mix-turneringen.

120 spillere fordelt på 68 ulike parsammensettinger møttes til dyst i den sylferske storstua til Euro Padel i Elverum. We Love Padel stod bak arrangementet som samlet både nye og gamle fjes fra Innlandet, samt gjester fra både hovedstaden, Sørlandet og en rekke andre prominente steder.

På programmet stod både seriøs konkurranse og sosialisering i hyggelig lag. Det konkurransemessige kunne vi med egne øyne se at var på plass - og basert på hva sosiale medier kunne fortelle, var det også god stemning etter at kampene var avsluttet.

Bergh og Midow best etter solid sluttspill

Den gjeveste herreklassen var preget av åtte veldig jevne par. Hele seks av tolv gruppespillkamper gikk faktisk til super tie-break og det var stor vinnervilje og herlige ballvekslinger fra lørdag morgen og helt til sluttspillet var avgjort på søndag.

I gruppe 1 gikk Andreas Midell og David Lager ubeseiret gjennom, selv om de måtte ha tie-break mot tabelljumbo(!) Joacim Öhrling og Øyvind Welle. Det sier alt om hvor tight denne turneringen var. Den andre semifinaleplassen gikk til Lasse Sundell og Jose Lopez.

Fra gruppe 2 dundret Christian Bergh og Peter Midow inn i søndagen etter tre seiere, hvorav to kom etter tie-break. Den andre sluttspillsplassen gikk til Johan Malmkvist og senterleder Isabella Billengren, som for anledningen stilte med de sterkeste herrene. Billengren og Malmkvist måtte til gjengjeld spille til tie-break i alle tre av sine gruppespillskamper, så det ble en slitsom lørdag for duoen.

I første semifinale klarte Midell/Lager å sette på plass hjemmefavoritten Billengren med 6-4, 6-3. Samtidig holdt Bergh og Midow roen for å beseire Sundell og Lopez.

Til tross for en veldig jevn turnering ble faktisk aldri finalen spesielt spennende. Kvartfinalisten fra fjorårets NM, Peter Midow og hans partner for helgen hadde full kontroll. Til slutt endte det med komfortable 6-2, 6-3 etter en meget solid søndag.

Isabella Billengren og Johan Malmkvist holdt humøret oppe, men det holdt ikke helt inn i den gjeveste klassen.

Sterk mix av Vedlund og Lopez 

Ikke mindre enn 20 par var registrert for mix-moro i Elverum. Flere kjente kvinnelige spillere prioriterte å delta kun i mix-klassen istedenfor i "kvinner C". Blant annet vinner Frida Vedlund som paret opp med Jose Lopez, Camila De Santana som spilte med herrefinalist Andreas Midell og Cecilia Högrell som sammen med RIchard Nordström måtte gi tapt i semifinalen mot De Santana/Midell.

Frida Vedlund og pianovirtuos Lopez tapte faktisk mot De Santana og Midell i gruppespillet, men derfra og inn var det ingen tvil. Johanne Hestad og Goran Asanovic ble slått i kvartfinalen, før Angelo Ahumada og Thea Framaas ble hakket for lettet i semifinalen.

I finalen stod nok en gang Camila De Santana og Andreas Midell på andre siden av nettet. Etter et jevnt førstesett virket kreftene å ikke holde helt inn for motstanderne og med 7-6, 6-1 var både revansjen og turneringsseieren i boks for Frida Vedlund og Jose Lopez.

Frida Vedlund og Jose Lopez med prestisjefull seier

Lovende takter blant de nest beste

I herrenes B-klasse var det til slutt Lars Nordby og Rune Johannessen som stakk av med seieren etter en jevn finale mot Eivind Christensen og Harald Gundem. 

Nordby og Johannessen begynte turneringen på dårlig vis da de gikk på en smell mot Fabian Ahumada og Fredrik Nybråten i sin første kamp, og gikk videre til kvartfinalene med et nødsskrik. De hadde imidlertid både kvalitetene og marginene til å dra det hele i land på søndag.

Det var gledelig å se en rekke nye navn på startlistene, i tillegg til flere kjente travere. Eks-fotballproff og landslagsspiller Marcus Pedersen har tatt opp padelsporten i påvente av et mulig fotballcomeback og viste lovende takter i par med nok et blad Ahumada. Det ble imidlertid stopp i kvartfinalen mot finaleparet Gudem/Christensen.

Marcus Pedersen

Marcus Pedersen på plass i Elverum.

Bitt av basillen

Det ble også konkurrert i en C-klasse for både kvinner og menn. For kvinnene trakk Camilla Laursen og Thea Framaas det lengste strået. De var egentlig aldri truet og viste seg suverene fra start til slutt. 

For herrene ble Stig Kulvedrusten og Martin Karlsson vinnere. De trøblet litt innledningsvis og gikk ut av gruppespillet med 4-4 i sett, men når alt skulle avgjøres satt spillet som det skulle og det ble en komfortabel finaleseier mot Thomas Slotte og Marius Knutsen (6-1, 6-2).


Stig Kulvedrusten og Martin Karlsson veldig fornøyde etter seier i C-klassen.
Artikkelen handler om: